HJK Suomen Cup Mestari 2020!

Finaali Turussa päättyi sinivalkoiseen juhlaan. Klubi nappasi 14. cup-mestaruuden!

HJK Suomen Cup Mestari 2020! Photo: © Mauri Forsblom
HJK Suomen Cup Mestari 2020!

Inter vs HJK 0-2 

Suomen historian 66. Suomen Cupin finaali pelattiin Turun Kupittaalla Veritas Stadionilla. Finaalivastustajana oli FC Inter, jota vastaan HJK oli pelannut finaalissa kahdesti aiemminkin: vuonna 2014, jolloin HJK voitti rankkarien jälkeen 5-3, ja 2018, jolloin Inter nappasi niukan 1-0 voiton.

Päävalmentaja Toni Koskelan haastattelu ottelun jälkeen. Katso video!

Vuoden 2020 finaaliottelu oli tasainen taistelu. HJK oli erittäin terävä heti ottelun alussa, ja jo neljännellä minuutilla HJK sai kulman, jonka Lucas Lingman keskitti tarkasti etutolpalle. Roope Riski oli paikalla ja sijoitti pallon siististi maalin kattoon. Klubi siirtyi aikaisessa vaiheessa 1-0 johtoon.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Roope Riski vie Klubin 1-0 johtoon!

– Maalit muokkaavat aina ottelua, ja teimme aikaisen maalin, joten sen jälkeen saatiin keskittyä enemmän puolustamiseen kuin normaalisti, mutta samaan aikaan, kun Inter on laadukas pallollinen joukkue, he rupesivat ottamaan aikaisessa vaiheessa isoja riskejä ja hyökkäämään leveällä kentällä yhdeksällä pelaajalla. Se avasi meille hyviä tilanteenvaihto saumoja, mistä olisimme voineet luoda lisääkin paikkoja, analysoi Toni Koskela.

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Luis Murillo

Inter vei ottelun pallonhallinnan, mutta Klubi piti ex-HJK-valmentaja José Riveiron luotsaaman joukkueen pois vaarallisilta maalipaikoilta.

– Jos mietimme meidän puolustamista, ja kun Inter on sarjassa meidän jälkeen luonut tilastollisesti toiseksi eniten maalipaikkoja, niin puolustimme Interin käytännössä ilman maalipaikkoja. Se on erittäin vahva suoritus joukkueelta, toteaa Koskela.

Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Riku Riski

Toinen maali syntyi Klubin vahvasta vastahyökkäyksestä. Nikolai Alho katkaisi Aleksi Paanasen ristipallon ja vapautti Riku Riskin etenemään oikealla laidalla. Riku Riski pelasi pallon keskellä Rasmus Schüllerille, joka näki hienosti selkäpuolellaan etenevän Atom Tanakan ja syötti tälle rankkarialueen reunalle. Atom ampui terävästi ja Henrik Moisanderin torjunnasta kimmonneen pallon kävi siirtämässä maaliin kukas muukaan kuin Roope Riski. Klubi siirtyi 2-0 johtoon. 

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom
Atom Tanaka
Markus Halsti haastattelussa ottelun jälkeen. Katso video!

– Tämä ei ollut helppo peli, mutta kaikkemme annoimme. Mielestäni ihan täysin ansaitsimme voiton, ja nyt on mitali kaulassa. Ihan mieletön fiilis, riemuitsee Klubin keskikentän pohjalla toisen puoliajan pelannut Markus Halsti

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Vielä on kautta jäljellä, muistuttaa Halsti lopuksi.

HJK Helsinki. Photo: © Mauri Forsblom

Inter vs HJK 0-2 (0-1) 

4′ Riski Ro 0-1
54′ Riski Ro 0-2 

HJK:n kokoonpano: Reguero; Alho, Moren (11’ O’Shaughnessy), Tenho, Murillo; Lingman, Bubacar (46’ Halsti), Schüller; Riski Ri, Riski Ro (77’ Väyrynen), Atom (85’ Browne).

HJK Suomen Cup 2020. Photo: © Mauri Forsblom
Markku Peltoniemi juhlii jälleen kerran Suomen Cupin voittoa. Hyvä Peltsi!