HJK suuntaa tiistaiaamuna Walesiin

Maanantain harjoitukset joukkue pääsi vetämään Helsinki Cupin takia poikkeuksellisesti Olympiastadionilla. Hallitseva mestari harjoitteli tehokkaasti ja pirteästi erinomaiseen kuntoon Iron Maidenin konserin jäljiltä jääneellä stadionin nurmella.
– Maanantain harjoituksista jäi hyvä fiilis. Jätkien keskittymistasossa on nähtävissä keskiviikon kohtaaminen Bangor Cityä vastaan.
Keskittymistä tarvitaankin, sillä Suomen mestari lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Mutta aliarvioimiseen ei ole missään tapauksessa varaa.
– Kyseessä ei ole mikään pubijoukkue, vaikka sellaiseksi Bangor City on jossain yhteydessä leimattu. He pelaavat tyypillistä brittifutista. Tyyliltään 4-5-1 -muodostelmalla pelaava Bangor on suoraviivainen ja fyysinen. Heillä on isokokoisia pelaajia, niin puolustus kuin hyökkäyspäässäkin, ja he käyttävät tätä ominaisuutta hyödykseen jatkuvasti, Muurinen tiivistää.
– Aliarvioimiseen ei siis missään tapauksessa ole tippaakaan varaa.
HJK puolestaan matkaa Walesiin ilman suurempia taikatemppuja.
– Europelien yksi salaisuus on siinä, ettei kannata lähteä hakemaan mitään ihme europelitemppuja vaan pyrkiä omaan ehjään suoritukseen. Meille riittää, että tunnemme heidän pelaajansa, mutta emme muuta omaa pelaamistamme lainkaan. Emme myöskään lähde sumputtamaan tai hakemaan 0-0 -tulosta.
Muurisen mukaan vierasmaali tai pari on europeleissä yksi tärkeimmistä tavoitteista kun pelataan kaksiosaista karsintaparia.
– Asenne ja halu pystyä samaan kuin Veikkausliigassa ovat erittäin tärkeitä pointteja keskiviikkona. Meidän on pystyttävä iskemään omista paikoistamme ja pidettävä Bangor maaleitta. Näillä olemme edenneet Veikkausliigassa ja niillä haluamme edetä jatkoon myös Mestareiden liigan karsinnoissa.
Helsinkiläisryhmä pääsee harjoittelemaan pelipaikkana toimivan Walesin pohjoisrannikolla sijaitsevan Rhylin kaupungin stadionilla tiistai-iltana. Keskiviikkona kaksiosaisen karsintaparin ensimmäinen kohtaaminen käynnistyy klo 20.30 Suomen aikaa.