HJK taistelee torstaina pääsystä Eurooppa-liigaan

Toni Koskela: ”Meillä on huomenna hieno mahdollisuus.”

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Joukkue kiitti Klubipäätyä upeasta tuesta viime torstain voitokkaassa avausosassa.

Silkeborg IF vs HJK
To 25.8.2022 klo 19:30
UEFA Europa League – JYSK Park, Silkeborg

HJK pelaa kauden kahdeksannen ja viimeisen eurokarsintaottelunsa torstai-iltana, kun joukkue kamppailee tanskalaisen Silkeborg IF:n kanssa pääsystä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Klubi voitti otteluparin ensimmäisen osan viime viikolla Töölössä lukemin 1–0, joten asetelmat ratkaisevaan otteluun ovat hyvät.

Ratkaisuottelu näkyy suorana osoitteessa hjk.fi/live. Lähetyksen hinta on 9,99 €.

– Edessä on hieno ja kova matsi. Pelin kuva on todennäköisesti samanlainen kuin viimeksi, mutta Silkeborg on varmasti kotikentällään vielä pykälää parempi, joten meidänkin täytyy onnistua sekä kollektiivina että yksilöinä vielä vähän paremmin samoissa asioissa kuin viime viikolla, jotta voimme hakea tyydyttävän tuloksen. Meillä on huomenna hieno mahdollisuus edetä jatkoon, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Toni Koskela - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n päävalmentaja Toni Koskela on johdattanut joukkueensa toista kautta putkeen vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheeseen saakka.

Torstain karsintaottelun lopputuloksesta huolimatta molemmilla joukkueilla on edessään lohkopelejä tulevana syksynä, sillä otteluparin häviäjä etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Sekä Eurooppa-liigan että Konferenssiliigan lohkoarvonnat ovat edessä heti perjantaina 26. elokuuta, ja lohkovaihe potkaistaan käyntiin torstaina 8. syyskuuta.

Molemmat joukkueet voittivat sarjaottelunsa viikonloppuna: Klubi kairasi tyylipuhtaan 3–0-vierasvoiton FC Hakasta, ja Silkeborg nousi Tanskan pääsarjan kärkipaikalle voittamalla niin ikään vieraskentällä entisten HJK-pelureiden, Oliver Antmanin sekä Leo Wallan, edustaman FC Nordsjaellandin 2–0 ”El Plasticossa”. Ottelun nimitys juontaa juurensa joukkueiden pelialustaan: sekä Silkeborgin että Nordsjaellandin kotikentän päällysteenä on keinonurmi.

HJK:n ryhmä Tanskassa: Conor Hazard, Jakob Tånnander, Matti Peltola, Aapo Halme, Jukka Raitala, Arttu Hoskonen, Joona Toivio, Murilo, David Browne, Pyry Soiri, Santeri Väänänen, Lucas Lingman, Perparim Hetemaj, Atom, Nassim Boujellab, Santeri Hostikka, Johannes Yli-Kokko, Fabian Serrarens, Anthony Olusanya, Malik.

Miro Tenho ja Bojan Radulovic ovat varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa torstain kamppailusta.

Santeri Hostikka, David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Tulostaulun lukemat kotiottelussa viime torstaina antavat hyvät asetelmat huomiseen otteluun. Kuvassa euromatseissa maalinteossa kunnostautuneet Santeri Hostikka ja David Browne.