HJK taisteli kahden maalin takaa tasapeliin

HJK:n ja VPS:n kohtaaminen oli odotetun kiihkeä. Taklauksia sateli jo heti ottelun alussa, ja myös maalipaikkoja syntyi molempiin päihin tiukkaa tahtia.

Ottelun ensimmäisen teki VPS, kun peliä oli takana 34. minuuttia. Ex-klubilainen Jarno Parikka pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon ohi maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin.

Akseli Pelvas toi kotijoukkueen tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin. Hän ohjasi Sebastian Mannströmin keskityksen ovelasti VPS-maaliin.

VPS paineli johtoon pian Pelvaksen tasoituksen jälkeen. Sebastian Strandvall sai pallon 25 metrissä keskellä kenttää ja lähetti kierteisen ja matalan laukauksen, joka upposi HJK-maalin vasempaan alakulmaan.

Toisella jaksolla iskettiin myös kolmesti. 67. minuutilla VPS sai rangaistuspotkun, ja Parikka laukoi illan toisen maalinsa. Demba Savage toi HJK:n maalin päähän, kun peliä oli jäljellä 17 minuuttia. Hän pääsi sijoittamaan keskityksen jälkeen tarkasti.

Tasoituksen laukoi Mika Väyrynen toisella HJK-maalillaan ja ensimmäisellä liigamaalillaan. Väykkä iski tasoituksen maalinedushässäkän jälkeen kovalla tahdolla.

Väyrysen maaliin tiivistyi HJK:n lopun rynnistys. Heikomman ensimmäisen jakson jälkeen kotijoukkue piristyi ja tuli taistelmaan pisteistä. HJK ei vieläkään suostu häviämään kotonaan.

HJK-VPS 3-3 (1-2)
34′ Parikka
40′ Pelvas
43′ Strandvall
67′ Parikka
73′ Savage
81′ Väyrynen