HJK tänään Maspalomasiin

HJK saa kunnollisen startin tähän vuoteen jo nyt, kun joukkue osallistuu arvostettuun Maspalomasin kutsuturnaukseen yhdessä hollantilaisen Twenten, norjalaisen Strömsgodsetin ja sveitsiläisen Lausannen kanssa. HJK aloittaa turnauksen ottelulla Twenteä vastaan maanantaina 7.1.

Kotimaahan jää sopimuspelaajista vain jalkavammastaan toipuva Joel Pohjanpalo. Muilta osin Kanarialle matkustaa koko sopimuspelaajien joukko täydennettynä yhdeksällä akatemian nuorella lupauksella. Lisäksi Sebastian Sorsa ja Demba Savage matkustavat suoraan ulkomailta Maspalomasiin.

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström pitää reissua tärkeänä avauksena kaudelle.

– Pitää muistaa, että tämä reissu on osa valmistautumiskautta. Pääsemme harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa ja pelaamaan kaksi laadukasta kansainvälistä ottelua. Toki, turnaus ja ottelut tulevat meille todella aikaisessa vaiheessa, mikä varmasti näkyy. Mikään ei kuitenkaan estä sitä, että jätkillä on kova into pelata kaksi hyvää peliä asenteella ja harjoitella tehokas rupeama.

– Ajatuksena on kuitenkin katsoa tulosten taakse.

Boströmin mukaan Maspalomasin turnauksessa joukkue pääsee käynnistämään sen prosessin, jolla edetään kohti pelikautta.

– Ekasta pelistä alkaa työnteko, joka vie askeleittain kohti parempaa ja parempaa suoritusta. Joulukuussa teimme tiettyjä asioita, mutta pelitaktisia asioita emme päässeet vielä niin paljoa käymään lävitse.

Koska joukkue pääsee matkaan jo nyt, jää myös harjoittelulle reilusti aikaa. Treenaaminen tulee olemaan yhtä tärkeässä osassa pelien kanssa. Pelikentälle päästään maanantaina Twenten kanssa sekä pari päivää myöhemmin torstaina 10.1. toisessa ottelussa. Vastustaja riippuu tietenkin ensimmäisten otteluiden tuloksista.

Boströmille nappireissu tarkoittaisi hyvää ja laadukasta harjoittelua sekä kahta voittoa kansainvälisesti kovatasoisista vastustajista – ja mielellään niin, että jälkimmäisessä ottelussa olisi päästy jo eteenpäin ensimmäisestä.

– Mutta pitää ajatella realistisesti. Pelit ovat vielä liian lähekkäin tässä vaiheessa.

Päävalmentaja on kuitenkin luottavainen.

– Odotan hyvää reissua. Vaatimustaso on oikealla tavalla hyvä. Haluamme pitää sen ajankohtaan nähden oikein suhteutettuna. Emme vertaa näitä pelejä vielä siihen, missä kunnossa pelaamisemme pitäisi olla heinäkuussa, vaan tähtäämme siihen, että tammikuiseksi suoritukseksi saamme hyvän reissun.

HJK:n ottelut Maspalomasissa

Twente-HJK
Ma 7.1. klo 19.00. (Ottelu tulee suorana VeikkausTV:ssä: http://www.veikkaus.fi/veikkaustv)

HJK-Strömsgodset/Lausanne
To 10.1. klo –.–