HJK torstaina jälleen pistejahdissa

HJK saa mahdollisuuden palata voittojen tielle torstaina, kun Veikkausliiga jatkuu kärkikamppailulla VPS:ää vastaan. Klubi on saanut viikon ajan toipua kotitappiostaan TPS:lle ja käy nyt vaasalaisten kimppuun levänneenä ja innokkaana. Joukkue on käynyt läpi perjantain tappiota ja yrittänyt löytää syitä heikolle esitykselle. Harjoituksissa ollaan keskitytty terävyyteen maalipaikoissa ja tarkkuuteen viimeisissä syötöissä. On kuitenkin selvää että suurta roolia tappiossa näytteli myös Teemu Tainion saama epäonnekas punainen kortti. Päävalmentaja Sixten Boström haluaa vältellä liian hätäistä reaktiota tappioon.

– Emme voi tuudittautua siihen että hävisimme vain ulosajon vuoksi. Meidän täytyy miettiä mitä olisimme voineet tehdä paremmin ensimmäisellä puoliajalla jotta olisimme päässeet aloittamaan toisen puoliajan paremmasta tilanteesta. Perjantain ottelu oli toisaalta vain yksi peli monien joukossa, joten emme saa jäädä liian pitkäksi aikaa pohtimaan sitä, pohti Boström.

VPS on aloittanut kauden hienosti. Maajoukkueenkin päävalmentajana yhden pelin verran toiminut Olli Huttunen on rakentanut vaasalaisten puolustuksesta varsinaisen kivimuurin. Maalivahtilegendan valmentama ryhmä on päästänyt kuudessa pelaamassaan ottelussa vasta kolme osumaa omaan verkkoonsa. Se on vähiten koko sarjassa. Vierasotteluissa VPS ei ole vielä päästänyt maaliakaan. Joukkue on kerännyt pelaamistaan otteluista 11 pistettä, joka oikeuttaa neljänteen sijaan sarjassa. Se on kuitenkin pelannut ottelun vähemmän kuin HJK, ja nousisi voitolla tasapisteisiin Klubin kanssa.

VPS:n pelaajista huomio kiinnittyy kärjen takana häärivään Jarno Parikkaan. Yli 100 ottelua Veikkausliigaa HJK:n paidassa tahkonnut Parikka saapuu esiintymään entisen kotiyleisönsä eteen nyt toista kertaa. Viime vuonna hän osui Sonera Stadiumilla kahdesti Klubin verkkoon 3-3 tasapeliin päättyneessä trillerissä. Viime kauden kaksi muutakin kohtaamista olivat tasaisia ja kummatkin ottivat kerran täyden pistepotin. Nyt HJK:n takana on fanaattinen kotiyleisö ja suuri halu parantaa edellisestä esityksestä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Sonera Stadiumilla kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon ja saavu ajoissa nauttimaan ottelutapahtumasta!