HJK Trainee -ohjelma avaa oven työelämään

HJK Trainee -ohjelma käynnistyi helmikuussa, jolloin kolme rohkeaa opiskelijaa aloittivat työharjoittelunsa HJK:lla. Viestinnän harjoittelija Leo Lehto kertoo kokemuksistaan Klubissa.

Leo Lehto - HJK Helsinki

Helmikuun 15. päivänä kolme nuorta opiskelijaa astui ensikertaa HJK:n toimistoon ja aloittaen kolmen kuukauden mittaisen harjoittelujakson. Ensimmäisenä päivänä kolmikko kiersi Bolt Arenan kuunnellen mitä alkava harjoittelu tulisi pitämään sisällään. Ei jäänyt epäselväksi, että vastuullisia ja merkityksellisiä tehtäviä tulee löytymään jokaiselle, jopa omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Esittelyä pitäneet kaupallinen johtaja Sirja Luomaniemi ja Laura Salmi painottivatkin, että haluavat tarjota harjoittelijoille juuri heidän näköisensä kokemuksen HJK:ssa.

Työharjoittelun nimike kaikilla kolmella oli viestinnän harjoittelija, mutta työtehtävät sisälsivät usein myös markkinoinnin sekä median tehtäviä. Ensimmäisen HJK Trainee -jakson aikana harjoittelussa olivat Leo Lehto ja Jasmine Kuusla Laajasalon opistosta ja Pekka Viitanen Laurean ammattikorkeakoulusta.

–  Hain HJK:lle harjoitteluun, koska jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni ja uskoin, että Suomen suurimassa jalkapalloseurassa pääsisin ympäristöön, jossa opin mahdollisimman paljon viestinnästä ja urheilumediasta, Leo kertoo ja jatkaa:

–  Tammikuussa 2020 aloitin opiskelun Laajasalon opistossa urheilutoimittajalinjalla. Olen kiinnostunut urheilusta, urheilumediasta sekä viestinnästä. Työharjoittelun aikana olen työskennellyt HJK:n miesten edustusjoukkueen sekä HJK Klubi 04:n parissa. Tehtäviini on kuulunut uutisten kirjoittaminen sekä sisällöntuotanto eri kanaviin, kuten Instagramiin ja Youtubeen. Olen ollut eri projekteissa mukana aina suunnittelusta toteutukseen asti.

–  Työharjoittelu HJK:ssa on ollut antoisa. Olen oppinut paljon mediasta ja viestinnästä. On ollut hieno seurata, miten arki jalkapalloseurassa toimii. Kaiken on kruunannut mahtavat esimiehet, jotka ovat antaneet paljon työtehtäviä ja vapaat kädet toteuttaa itseään. Tarvittaessa apua ja neuvoja on ollut tarjolla ja niitä on ollut helppo pyytää, Leo päättää.

–  Leon kanssa synkkasi heti. Leolla on loistava kyky tulla mukaan ryhmään ja tulla heti toimeen työyhteisön muiden jäsenien kanssa. Tämä jos mikä on tärkeää tiiviisti toimivassa viestintätiimissä, Leoa ohjannut Sebastian Sorsa kehuu ja jatkaa:

–  Leo on sosiaalisesti lahjakas, mutta hänellä on myös oikea asenne itse työntekoon. Leo on aina valmis uusiin haasteisiin ja hän pysyy sovituissa aikatauluissa. Siisteintä on ollut nähdä, miten aidosti ja intohimoisesti Leo suhtautuu jalkapalloon ja seurakulttuuriin. Se antaa hyvän lähtökohdan myös hyödyntää media- ja viestintätyötaitoja.

HJK haluaa tukea tulevaisuuden työntekijöiden työelämään kasvamista ja tarjota näköalapaikan ammatilliseen urheiluseuratyöhön. Tavoitteena on kehittää HJK Trainee -ohjelmasta jatkuva vuoropuhelu eri alojen opiskelijoiden ja HJK:n välille.  

– Opiskelijoiden tuoreet ideat ja perustelujen kysyminen pitävät meidät herkullisesti varpaillamme. Raikkaat näkökulmat tuovat lisäväriä keskusteluun, joka taas on lähtökohta kaikessa kehittämistyössä, henkilöstöpäällikkö Laura Salmi painottaa.

Hae mukaan!

Seuraavan HJK Trainee -jakson harjoittelijahaku on alkanut! Harjoittelupaikkoja on liikunta-alan, viestinnän ja kaupallisen toiminnan tiimeissä. Urheiluseuran sesonkimaisen työn vuoksi harjoittelut räätälöidään projektien tarpeen mukaan. Harjoittelun kesto on vähintään kolme kuukautta. HJK Trainee -ohjelma on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille ammattikoulujen ja korkeakoulujen opiskelijoille, jotka haluavat hypätä urheilumaailman sykkeeseen.

Lue lisää ja hae HJK Traineeksi tästä