HJK tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa – seuratoimijoille tukea kriisin käsittelyyn

HJK:n seurayhteisö tuomitsee Suomen Palloliiton ja Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n tavoin Venäjän järkyttävän hyökkäyksen Ukrainaan. 

We stand with Ukraine.

– Haluamme osoittaa tukemme Ukrainalle ja ukrainalaisille sekä paikan päällä kriisialueilla että Suomessa, toteavat HJK ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen ja HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti

Viimeaikaiset tapahtumat ovat herättäneet keskustelua myös lasten ja nuorten keskuudessa. HJK:n juniorijoukkueissa ja iltapäiväkerhoissa valmistaudutaan käsittelemään kriisin herättämiä moninaisia tunteita.

– Annamme lasten ja nuorten kanssa työskentelevälle henkilöstöllemme tukea asian käsittelyyn heti huomenna maanantaina, kun ohjaajat, valmentajat ja pelaajat palaavat talvilomilta. Ukrainan karmeat tapahtumat saattavat ymmärrettävästi aiheuttaa kysymyksiä ja hämmennystä etenkin pienten lasten keskuudessa, Timo Muurinen kertoo. 

– Lähes 4000 juniorimme joukossa on sekä venäläis- että ukrainalaistaustaisia harrastajia. Lapset ja nuoret ovat – taustastaan riippumatta – tietenkin syyttömiä sotaan, ja on selvää, että seuran tuki kuuluu kaikille, kuten aina muulloinkin, Muurinen painottaa.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on UEFA:n Club Competitions Commiteen varapuheenjohtajana yksiselitteisesti tällä viikolla tehdyn päätöksen kannalla siirtää Mestarien liigan finaali pelattavaksi Pietarin sijaan Pariisissa. 

– Tämä oli luonnollisesti ainoa oikea päätös finaalin osalta, Riihilahti toteaa.

HJK:n isännöimällä Bolt Arenalla järjestetään ensi sunnuntaina huippukokkien spontaanisti organisoima hyväntekeväisyysillallinen, jonka tuotot ohjataan UNICEFin kautta lyhentämättöminä Ukrainan lasten hyväksi.