HJK tyly isäntä RoPSille

Klubi palasi takaisin voittokantaan selkeällä 4-0 voitolla.

HJK vs RoPS 4-0. Katso kooste matsista!

HJK vs RoPS 4-0

HJK sai maanantaina Bolt Arenalle vieraakseen sarjajumbo RoPSin. Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Klubin niukkaan voittoon, mutta tällä kertaa helsinkiläiset takoivat taululle selvät lukemat.

HJK:n kokoonpano oli kokenut hienoisia muutoksia edellisestä kamppailusta. RoPSia vastaan Klubi lähti liikkelle 4-4-2 muodostelmalla, kun kärjessä viilettivät jälleen yhtä aikaa Roope Riski ja Tim Väyrynen. Torjuntavuorossa oli puolestaan Antonio Reguero.

Ottelu lähti käyntiin HJK:n hallinnassa ja jo toisella minuutilla Atomille aukesi erinomainen tekopaikka. Markus Halstin pitkä avaus tavoitti Riku Riskin, joka jatkoi pallon boksiin japanilaiselle, jonka veto karkasi kuitenkin yli maalin.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Atom Tanaka

HJK loi useita hyökkäyksiä oikean laidan kautta ja vajaan vartin kohdalla se tuotti tulosta. Pallo pelattiin laitaan Nikolai Alholle, jonka keskitys tavoitti Roope Riskin boksista, ja HJK:n tämän kauden kovin maalinsylkijä laukoi taidokkaasti suoraan ilmasta takakulmaan ohi RoPS-vahti Sammy Ndjockin. Maali oli Riskille jo kauden yhdestoista.

Avausmaalin jälkeen ensimmäinen nelivitonen eteni melko tasaisissa merkeissä. RoPS ei tyytynyt ainoastaan puolustamaan matalalla, vaan vierasjoukkue pyrki pitämään palloa rohkeasti hallussaan ja rakentamaan hitaitakin hyökkäyksiä. Todellista uhkaa ei vierasjoukkue kuitenkaan onnistunut luomaan Regueron maalille.

Jakson edetessä HJK lisäsi tempoa ja RoPS ajautui jälleen ahtaalle. Käynnissä oli 35 minuutti, kun Klubi sai vaarallisen pyörityksen vieraiden päätyyn. RoPS-puolustus katkaisi keskityksen, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Rasmus Schüller. Keskikentän taituri laukoi välittömästi ja tulinen veto painui vastustamattomasti takayläkulmaan maalipuiden kautta.

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Rasmus Schüller

HJK jatkoi maalitehtailua vielä ennen taukoa, kun Roope Riski teki illan toisen täysosumansa. Klubi loi hyökkäyksen jälleen oikealta laidalta, tällä kertaa Riskin ja Atomin toimesta. Näyttävä syöttökombinaatio tuotti Riskille vetopaikan boksin sisälle, eikä hyökkääjä erehtynyt paikasta.

Jos TPS-ottelussa Klubi tuhlaili paikkoja, oli tällä kertaa viimeistely ensimmäisellä nelivitosella tehokasta ja hyökkäyspään peli kokonaisuudessaan aktiivista. RoPSin parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, mutta varsinaista hätää ei Klubin päädyssä missään vaiheessa ollut.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

Toinen jakso lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Ensimmäiseen tekopaikkaan pääsi noin kymmenen minuutin jälkeen Väyrynen, jonka vasemman jalan laukauksen Ndjock onnistui kuitenkin jaloillaan torjumaan.

Tunnin kohdalla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun David Browne korvasi Väyrysen kentällä.

Browne tuli näkyvästi peliin mukaan ja vikkelä laituri aiheutti välittömästi harmia RoPS-puolustukselle. HJK:n prässi toimi niin ikään hyvin ja vierasjoukkueella oli isoja vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa.

HJK painoi päälle, mutta Ndjock RoPSin maalilla onnistui estämään isäntien lisäosumat. Niin Schüller kuin hattutemppua hakenut Roope Riskikin joutuivat pettymään tekopaikoissaan.

Kai Meriluoto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Kai Meriluoto

Lisää vaihtoja nähtiin vajaa vartti ennen täyttä aikaa, kun Kai Meriluoto korvasi Roope Riskin.

Meriluoto, 17, oli ehtinyt olla kentällä vain pari minuuttia, kun nuorukainen iski Veikkausliiga-uransa avausosuman. Toppari Miro Tenho lähetti täydellisen pystypallon RoPSin linjan taakse, jonne kiihdyttänyt Meriluoto pääsi nokikkain Ndjockin kanssa, ja hyökkääjä sijoitti pallon tarkasti maalin alakulmaan.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Koko joukkue onnittelee Kai Meriluotoa Veikkausliigan ensimmäisestä maalista.

Neljännen maalin jälkeen Klubi teki loput vaihtonsa, kun kentän jättivät Riku Riski, Bubacar ja Alho. Tilalle tulivat Pyry Hannola, Eetu Vertainen, sekä Veikkausliigassa debytoinut Rico Finnäs.

Enempää maaleja ei Bolt Arenalla nähty ja lopputulos kirjattiin Klubin tyylipuhtaaksi voitoksi 4-0 lukemin.

Toni Koskela ja Kai Meriluoto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela ja Kai Meriluoto

Ottelu oli alusta saakka HJK:n hallussa, eikä RoPS harvoista tilanteistaan onnistunut luomaan tekopaikkoja parhaaseen sektoriin ja Reguero selvisi pelistä lopulta melko helpolla. Halstin ja Tenhon johtama puolustus pelasi varmasti, ja erityisesti Klubin pelinavaus toimi hyvin läpi ottelun.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli tyytyväinen joukkkueen esitykseen.

– Haluttiin saada tänään tasapainoinen esitys, pitää kiinni vaarallisuudesta hyökkäyssuuntaan ja puolustaa omaa boksia hyvin. Näissä me myös tänään onnistuimme.

Voiton myötä HJK nousi takaisin Veikkausliigan piikkipaikalle pisteen turvin ennen toisena olevaa KuPSia.

Rico Finnäs oli matsin jälkeen Sebastian Sorsan haastateltavana.

HJK vs RoPS 4-0 (3-0)

14′ Riski Ro 1-0
35′ Schüller 2-0
44′ Riski Ro 3-0
78′ Meriluoto 4-0

HJK:n kokoonpano: Reguero – Toivomäki, Halsti, Tenho, Alho (82. Finnäs) – Ri Riski (82. Vertainen), Schüller, Bubacar (82. Hannola), Atom – Väyrynen (60. Browne) Ro Riski (76. Meriluoto)

HJK pelaa seuraavan kerran lauantain 3.10., kun luvassa on Suomen Cupin finaali Turussa Interiä vastaan. Ottelu alkaa kello 14:00.