HJK tyly isäntä sarjanousija AC Oululle

HJK voitti AC Oulun harjoitusottelussa Bolt Arenalla maalein 4-0.

Katso video!

HJK vs AC Oulu 4-0

Lauantaina Interin kaatamalla paikan Suomen Cupin finaaliin sinetöinyt HJK jatkoi valmistautumista tulevaan Veikkausliiga-kauteen, kun vieraaksi Bolt Arenalle harjoitusottelun merkeissä saapui viime kaudella Ykkösen voittanut AC Oulu.

Ensimmäinen puoliaika

HJK lähti otteluun odotetusti avauskokoonpanolla, jossa vastuuta jaettiin myös vähemmälle peliajalle jääneille pelaajille. Maalilla aloitti Jakob Tånnander, puolustuslinjassa nähtiin Dylan Murnane ja Matti Peltola, ja keskikentällä Saku Heiskanen sekä Casper Terho.

Jo ottelun avausminuutit tarjosivat odotetun mukaista esimerkkiä joukkueiden voimasuhteista. Klubi prässäsi ahneesti korkealta, eikä AC Oulu voinut muuta kuin purkaa pallon puolta kenttää kohti. HJK:n hallitessa palloa vierailijat vetäytyivät suosiolla matalaan blokkiin, jota Klubi pyrki puhkomaan melko nopeillakin siirroilla.

HJK onnistui iskemään avausmaalin jo kuudennella minuutilla, ja vieläpä komealla tavalla. Peltolan upea pystysyöttö AC Oulun puolustuslinjan taakse tavoitti Riku Riskin, jonka komeasta tarjoilusta boksissa pääsi nauttimaan Terho.

Räväkän alun jälkeen ottelu seesteytyi ja tempo laski. Vieraatkin onnistuivat luomaan hyökkäyspeliään, mutta laihoin tuloksin.

Reilun 20 minuutin pelin jälkeen Roope Riski sen sijaan käytti paikkansa hyväkseen. Suomen Cupissa viidesti verkkoja pöllyttänyt hyökkääjä haistoi erinomaisesti vastustajan alimman pelaajan syötön, katkaisi sen ja siirsi pallon kliinisesti verkkoon tuplaten Klubin johdon.

Sama mies kaunisteli vielä reilu minuutti ennen taukoa lukemiksi 3-0, kun Riski laukoi tarkasti pallon yläkulmaan AC Oulun maalivahdin Yann Fillionin seuratessa vetoa voimattomana.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen nelivitonen oli melko yksipuolinen ja selvästi Klubin hallussa. HJK onnistui tarvittaessa prässäämään nopeasti, kuin myös vetäytymään syvemmällekin ottamaan hyökkäystä vastaan. Vieraiden yritykset tyrehtyivätkin hyvissä ajoin, eikä Tånnanderille kertynyt yhtäkään varsinaista torjuntaa.

Erityisesti pelikuntoon palannut Bubacar oli avausjaksolla dominoiva ja portugalilainen onnistui riistoissa kerta toisensa jälkeen.

Hyökkäyspäässä Klubilla oli parikin erinomaista paikkaa vieläkin murskaavempiin lukemiin, mutta Heiskasen komea vapaapotku painui hienoisesti ohi etukulman, ja Terhon puolittaisen läpiajon Fillion onnistui torjumaan.

Toinen puoliaika

HJK teki tauolla vain yhden vaihdon, kun Filip Valenčič korvasi kaksi maalia iskeneen Roope RIskin.

Klubi jatkoi iloista hyökkäyspeliään ja pallo päätyi oululaisten verkkoon vain minuutin pelin jälkeen. Pallo pelattiin vasemmassa laidassa vauhtiin Murnanelle, jonka erinomainen keskitys tavoitti maalinedustalta Luís Henriquen, ja täysin vapaana ollut brasilialainen viimeisteli ensimmäisen osumansa Klubissa voimakkaalla puskulla.

Avausjakson tapaan AC Oulu onnistui hetkittäin ottamaan pallonhallinnan, mutta todellista uhkaa vieraat eivät onnistuneet luomaan Klubin päätyyn. HJK tunnisti pelin eri vaiheet hyvin, ja isäntien pakka pysyi tiiviinä omassa päässä.

Tunnin pelin jälkeen nähtiin lisää vaihtoja, kun Daniel O’Shaughnessy ja debyyttinsä edustusjoukkueessa tehnyt Didi Gaucho tulivat Miro Tenhon ja Bubacarin tilalle.

Ennen viimeistä kymppiä niin ikään edustuksessa debytoineet Kalle Wallius ja Logan Rogerson korvasivat Joel Unterseen ja Terhon kentällä.

Loppua kohden tilanteen revettyä kentällä alkoi näkymään harjoitusottelun henki, ja kovin intensiteetti katosi. AC Oulu haki vielä lohtua kavennusmaalista, mutta vaihtojenkin jälkeen HJK jatkoi erinomaista puolustuspeliä.

Enempää maaleja ei Helsingissä nähty ja voitto kirjattiin Klubille tyylipuhtaasti 4-0. HJK sai ottelusta erinomaista pelituntumaa ja onnistumisia useille pelaajille, ja kokonaisuudessaan kamppailu oli mestarillinen esitys sarjanousijaa vastaan.

HJK vs AC Oulu 4-0 (3-0)

6′ 1-0 Terho
21′ 2-0 Ro Riski
44′ 3-0 Ro Riski
47′ 4-0 Luís Henrique

HJK:n kokoonpano: Tånnander – Murnane, Peltola, Tenho (61. O’Shaughnessy), Untersee (79. Wallius) – Ri Riski, Bubacar (61. Gaucho), Heiskanen, Terho (79. Rogerson) – Luís Henrique, Ro Riski (46. Valenčič)

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 17.4., kun Bolt Arenalle vieraaksi saapuu FC Lahti. Harjoitusottelu alkaa kello 18:30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta suora lähetys on katsottavissa HJK TV:ssä.