HJK U19: HJK U19 taipui niukasti Altinordu FK:lle

Kotijoukkue HJK:n avauskokoonpano oli muuttunut kahdella pelaajalla avausottelusta, kun Saku Heiskanen ja Julius Tauriainen korvasivat Santeri Väänäsen ja Otto Ollikaisen keskikentällä.

Ottelu lähti tasaisesti käyntiin ja molemmat saivat luotua hyökkäyksiä. Turkkilaiset väläyttelivät nopeuttaan ja ensimmäinen tekopaikka syntyikin nopeasta hyökkäyksestä. Kadir Yurttadurin laukaus boksista painui kuitenkin yli Ramus Leislahden vartioiman HJK-maalin.

Avausjakson edetessä Altınordu piti pelin hallinnassaan, mutta HJK puolusti keskustan erinomaisesti. Valtteri Vesiahon ja Johannes Kytilän muodostama topparipari hallitsi ilmatilaa ja Leislahti nappasi maalille asti tulleet pallot.

HJK:n hyökkäys oli paljon vastaiskujen varassa. 27. minuutilla Klubi vyörytti nopean hyökkäyksen aina vieraiden maalille asti. Altınordun maalivahti Muhammet Taha Tepe torjui Enoch Banzan laukauksen eteensä, ja paluupalloon ehti ensimmäisenä avausottelussakin osunut Tommi Jäntti. Jäntti laukoi välittömästi, mutta turkkilaisten puolustus siivosi pallon maaliviivalta kulmapotkuksi.

Ensimmäisen nelivitosen puolivälin jälkeen HJK pääsi huomattavasti ottelun alkua paremmin peliin mukaan. Erityisesti Eetu Vertainen tuotti jatkuvasti hankaluuksia turkkilaisten puolustukselle.

Osumia ei kuitenkaan nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Altınordu aloitti toisen jakson vahvasti ja onnistui luomaan välittömästi tekopaikan. Turkkilaisten kärjessä viilettänyt Yurttadur sai pallon jälleen maalinedustalle, mutta lähietäisyydeltä lähtenyt viimeistely painui karkeasti maalin ylitse.

Seuraavasta paikasta vastasi HJK. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Vertaisen erinomainen levitys löysi Jyri Kiurun boksin reunalta, mutta laukaus suuntautui katsomon puolelle.

Toista jaksoa oli pelattu reilu 20 minuuttia, kun Altınordu iski nopeasti. Pitkä avaus tavoitti laidasta Fatih Atesin, jonka millintarkka syöttö tuli maalinedustalle vapautti Yurttadurin maalintekoon.

Vieraiden osuma tarkoitti Altınordun johtoasemaa myös kokonaistilanteessa, jonka myötä HJK:n oli pakko panostaa hyökkäykseen lisää. HJK suorittikin tuplavaihdon 79. minuutilla. Saku Heiskanen ja Jyri Kiuru tekivät kentällä tilaa Reko Räsäselle ja Kai Meriluodolle.

81. minuutilla HJK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Tauriaisen lähettämä vapaapotku tavoitti Räsäsen, jonka jalasta pallo kimposi täysin vapaana olleelle Banzalle. Banza ei ratkaisussaan aikaillut, vaan pisti pelin tasoihin varmalla sijoituksella.

Altınordu onnistui välittömästi Klubin tasoituksen jälkeen luomaan kaksikin tekopaikkaa, mutta molemmissa viimeistely suuntautui suoraan Leislahden syliin.

Ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain pari minuuttia, kun vieraat iskivät jälleen laidalta. Berkay Görmezin ulkosyrjällä lähtenyt keskitys puhkaisi HJK:n puolustuksen ja Yurttadur pääsi iskemään illan toisensa takatolpalta tyhjään rysään.

Altınordun toinen osuma jäi ottelun viimeiseksi, jonka myötä turkkilaiset etenivät UEFA Youth Leaguen toiselle karsintakierrokselle 3-2 yhteistuloksella tiputtaen HJK:n pois kilpailusta.

Kiitos HJK:n nuorille sankareille ikimuistoisita otteluista.