HJK upeaan voittoon Tukholmassa

HJK otti hienon voiton Tele2 Arenalla, kun Hammarby IF kaatui harjoitusottelussa Topi Keskisen ja Anthony Olusanyan maaleilla 2-1.

Hammarby IF vs HJK 1–2 (0–0)
63’ Mads Fenger 1–0
71’ Topi Keskinen 1–1
81’ Anthony Olusanya 1–2

HJK kohtasi harjoituskauden kolmannessa ottelussaan Tele2 Arenalla Hammarby IF:n. IFK Mariehamnin ja Gnistanin Liigacupissa kaatanut HJK jatkoi voittojen tiellä, kun ”Bajen” kaatui harjoitusottelussa 2906 katsojan edessä lukemin 2-1.

– Mukava palata Ruotsiin voittamalla ja ottamalla kauden ensimmäisestä kansainvälisestä pelistä ”kolme pistettä”. On upea nähdä, kuinka kovaa pelaajat tekevät töitä voittaakseen, kehui HJK TV:lle valmentaja Ferran Sibila.

Ruotsissa meritoitunut HJK-koutsi Ferran Sibila palasi voitokkaasti Tukholmaan. Ohessa miehen mietteet Hammarby-matsista.

HJK aloitti ottelun pirteästi, eikä pelistä tunnetta puuttunut, vaikka kyse olikin harjoitusottelusta. Tukholmaan oli matkustanut arviolta 30 Klubi-kannattajaa, joiden kannatus kuului upeasti ottelun aikana. HJK:n avausmaalia ei kuitenkaan päästy avausjaksolla juhlimaan, muutamasta potentiaalisesta tilanteesta huolimatta.

Tällä kertaa oikealla laidalla aloittanut Anthony Olusanya murtautui boksiin ensimmäisen kympin kohdalla, mutta laukaus suuntautui takakulmasta ohi. Puoliajan lopussa Atom revittiin tilanteen ulkopuolella maahan, mutta vapaapotkusta japanilaisen yritys kilpistyi Hammarbyn muuriin. Vaarallisilla maalipaikoilla ei juhlittu, ja Klubin maalilla Elmo Henriksson hoiti kotijoukkueen puolittaiset tilanteet varmuudella.

Athony Olusanya on osunut tällä kaudella jo kolmesti.

– Haluamme olla yhtenäinen ja tiivis ryhmittymä, jonka sisälle on vaikea pelata palloja. Vastahyökkäykset ja prässi ovat tärkeitä asioita pelissämme, ja kärjessä olevien pelaajien nopeus on tässä avainasemassa. Onnistuimme tänään siinä hyvin, vaikka he (Hammarby) ovat hyviä ja rauhallisia prässiä purkaessaan. Meidän piti tietää tarkasti, milloin antaa painetta ja milloin tippua matalammalle puolustaessa, kertasi Sibila.

– Ilman palloa Hammarby on joukkue, joka antaa kovaa painetta. Meidän tulee olla joukkue, joka pystyy etenemään lyhyillä syötöillä, mutta myös pelaamaan palloja puolustuslinjan taakse. Onnistuimme siinä ajoittain, mutta sen kanssa meillä on vielä kehitettävää.

David Ezeh oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauskokoonpanossa.

Toinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta avonaisempi. Viime kaudella Kakkosessa 17 maalia tehtaillut David Ezeh pääsi näyttämään taitojaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa tällä kaudella. Toisen puoliajan alkuun ”Dave” petasi paikan Topi Keskiselle, mutta Hammarby-puolustus pääsi väliin.

Lopulta maalejakin nähtiin, kun tukholmalaiset siirtyivät tunnin kohdalla johtoon Mads Fengerin rangaistuspotkulla. Kymmenen minuuttia myöhemmin vahvasti vasemmalla laidalla pelannut Noah Pallas vapautti Keskisen upealla syötöllä puolittaiseen läpiajoon. Edellisessä ottelussa Gnistania vastaan osunut Keskinen viimeisteli jälleen vasemmalla jalallaan, nostaen pallon yli Hammarby-vahti Oliver Dovin.

Noah Pallas tarjoili läpisyötön Keskisen 1-1-maaliin ja antoi HJK TV:lle rehellisen arvionsa, oliko paitsio vai ei.

Keskisen tasoitusmaali näytti hetken selvältä paitsiolta, mutta hidastuskuva osoitti nopean mikkeliläisen olleen puolustuslinjan oikealla puolella.

– Hyvältä on tuntunut pelata ja helppo pelata, kun puolustetaan tiiviinä joukkueena. Topin ja hyvien keskikenttäpelaajien kanssa tuntuu peli hyvin luistavan. Sanoin Topillekin pelissä, että jos joku siinä oli alempana, niin vastustajan vasen puolustaja, kommentoi kolmannen 90. minuuttisen pelannut Pallas.

81. minuutilla HJK teki ottelun voittomaalin. Oikeaksi laitahyökkääjäksi siirrettyä Kevin Kouassivi-Benissania rikottiin Hammarbyn boksissa, ja pallo vietiin toista kertaa ottelussa pilkulle. Vahvasti preseasonilla esiintynyt Olusanya laukoi jo harjoituskauden kolmannen osumansa vasempaan alakulmaan. Toistaiseksi kauden kolmessa ottelussa Klubin maaleista ovat vastanneet kaksi pelaajaa: Olusanya (3) ja Keskinen (2).

Topi Keskinen onnistui maalinteossa.

Hammarby sai vielä loppuun hyvän paineen Klubin boksiin, mutta HJK-puolustus kesti hyvän ottelun pelanneen Henrikssonin johdolla. Myös kymmenen minuuttia pelannut Samuel Anini Jr voitti Klubin kannalta useamman tärkeän kaksinkamppailun ottelun loppuhetkillä.

– Odotan innolla takaisin Suomeen paluuta. Tällä itseluottamuksella on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun Inter-kotiottelua, iloitsi Sibila.

HJK-kannattajien kannustus kuului upeasti pitkin ottelua.

Voiton lisäksi Tukholamsta tuli myös muutama negatiivinen uutinen, kun Atom sekä Lucas Lingman jouduttiin ottamaan vaihtoon. Kummankin tilanne selviää tarkemmin alkuviikon aikana.

HJK:n harjoituskausi jatkuu ensi lauantaina Liigacupin merkeissä. Talin halliin vieraaksi saapuu FC Inter klo 14.00 alkavassa ottelussa. Otteluun tulevien kausikorttilaisten ja juniorien tulee lunastaa veloitukseton lippu otteluun etukäteen. Lunastuslinkki lähetetään maanantain aikana HJK:n kausikorttilaisille sekä MyClub-jäsenille sähköpostitse. Irtoliput vapautetaan yleiseen myyntiin torstaina, jos lippuja on silloin vielä jäljellä.

Valitettavasti Hammarbyn ja Discoveryn sopimusteknisistä syistä emme voi julkaista ottelusta koostetta.

HJK:n kokoonpano: Elmo Henriksson – Kevin Kouassivi-Benissan (81’ Samuel Anini Jr.), Joona Toivio, Carlos Moros Gracia, Noah Pallas – Lucas Lingman (68’ Aaro Toivonen), Georgios Kanellopoulos (54’ Santeri Hostikka) – Atom (54’ Hans Sarpei), Topi Keskinen (89’ Andreas Vaher), Anthony Olusanya – David Ezeh (68’ Miska Ylitolva)