HJK vahvasti mukana yhteiskuntavastuuteoissa

HJK:n arki on täynnä yhteiskuntavastuutekoja. Tänä vuonna 110 vuotta täyttävä HJK on julkaissut yhteiskuntavastuuohjelmansa, jossa näitä arjen tekoja on koottu yhteen ja tehty näkyväksi. Siinä käydään läpi seuran toimintaa niin sosiaalisen vastuun, ympäristövastuun kuin taloudellisen vastuunkin näkökulmasta.

HJK:n toiminta koskettaa kymmeniä tuhansia ihmisiä päivittäin Helsingin ja koko Suomen alueella. Seuran toiminnassa yhteiskuntavastuu on mukana jokapäiväisessä toiminnassa. HJK:lla on iso rooli ja velvollisuus toimia suomalaisen jalkapalloilun kehittäjänä yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Mutta seura on jo pitkään kantanut vastuuta yhteiskunnallisena toimijana myös jalkapallon ulkopuolella.

Yhteiskuntavastuuohjelmassa sivutaan mm. lastenoikeuksien toteutumista, syrjäytymisen ehkäisemistä ja elinikäistä oppimista sekä taloudellista vakautta, mikä takaa edellytykset sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun toteuttamiselle.

– Seuran kehittämisessä ja arjen teoissa yhteiskuntavastuu on seurassamme vahvasti läsnä. Niin syrjäytymisen estämisessä kuin vaikkapa nuorten työllistämisessä teemme yhteistyötä monien eri tahojen kanssa, sanoo HJK Ry:n toiminnanjohtaja Timo Muurinen.

– Juhlavuoden kunniaksi halusimme tehdä toimintaamme näkyväksi niin omalle Klubi-yhteisölle kuin seuran ulkopuolellekin. Emme ole valmiita, mutta haluamme tulla paremmaksi joka päivä, painottaa HJK Oy:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila.

HJK:n arvoihin ja yhteiskuntavastuuohjelmaan voit tutustua tästä »