HJK vahvistaa urheilutaustojaan

HJK seurayhteisö vahvistaa strategiansa mukaisesti koko seuran pelaaja- ja valmentajapolkua. Juho Rantalan toimenkuvaan HJK ry:ssä lisätään tulevalle kaudelle myös HJK Oy:n jalkapallojohtaminen.

– Seuran on oltava jatkossa vielä yhtenäisempi, laadukkaampi ja oman juniorityön merkitys vielä korostetummassa asemassa. Haluamme vahvistaa koko seurayhteisön yhtenäistä toimintatapaa, Riihilahti perustelee.

Seurayhteisön molempien organisaatioiden, HJK ry:n ja HJK Oy:n, valmentaja- ja pelaajamäärä on kasvanut viime vuosina reilusti, ja kilpapuolen jalkapallotoiminnan laatukriteereille ja prosesseille asetettu uudet tavoitteet. HJK hakee uudella Rantalan roolilla eheämpää ja tehokkaampaa kokonaisuutta pelaaja- ja valmentajaputkeen, ja toiminnan systemaattisuutta akatemiaohjelmasta edustusjoukkueeseen asti. Rantala aloittaa uudessa roolissa 1.11.2017.

HJK ry palkkasi Rantalan vuonna 2016 akatemian vanhempiin ikäluokkiin valmennuspäälliköksi ja vastaamaan Klubi 04:n toiminnan suuntaviivoista. Hyvät kokemukset Rantalan työstä ja toimintaympäristön muutoksesta vahvistivat molempien organisaatioiden tahtotilaa palkata Rantala johtamaan seurayhteisön jalkapallokokonaisuutta.

Lehkosuon valmennustiimiin lisää kansainvälistä kokemusta

Myös tuplamestarin valmennustiimiä vahvistetaan. Viimeksi Sevilla FC:ssä työskennellyt Anton Matinlauri aloittaa 1.11.2017 HJK:n fitness coachina tarkoituksena tuoda fysiikkavalmennukseen kansainvälisen tason osaamista.

– Fysiikkavalmennus ja tähän liittyvät kansainvälisen pelin vaatimukset ovat viime vuosina ottaneet isoja harppauksia, ja tähän halusin lisää osaamista, Lehkosuo kertoo.

Muuten edustusjoukkueen valmennustiimi pysyy samana, kun José Riveiron ja Ville Wallénin kanssa tehtiin uudet sopimukset. Toni Koskela jatkaa Klubi 04:n päävalmentajana tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa. Lisäksi HJK haluaa panostaa seurayhteisön valmentajakoulutukseen ja toiminnan yhtenäistämiseen niin, että edustusjoukkueen toiminnassa on tulevasta kaudesta alkaen aina myös kiertävä valmentaja omasta akatemiasta.

HJK:n valmennustiimi 2018

Juha Rantala – jalkapallojohtaja

Rantala aloitti pelaajana 6-vuotiaana HJK Laajasalossa ja taisteli tiensä aina edustusjoukkueen harjoitusrinkiin asti. Rantala toimi peliuransa jälkeen valmentajana Klubi 04:ssa vuosina 2008–2009 ja HJK:n edustusjoukkueen apuvalmentajana 2010–2013. Tämän jälkeen Rantala on toiminut päävalmentajana Hakassa ja Hongassa. HJK ry:n palvelukseen Rantala tuli 2016.

Mika Lehkosuo – päävalmentaja

Lehkosuo aloitti HJK-uransa 6-vuotiaana Puotinharjun kaupunginosaseurassa. Pelaajaurallaan hän edusti Klubia kymmenen kauden ajan ja vuonna 2007 Lehkosuo valittiin HJK:n Hall of Famen jäseneksi. ”Bana” voitti pelaajana Klubissa kahdesti Suomen mestaruuden ja neljästi Suomen Cupin ja oli joukkueen avainpelaajia HJK:n taistellessa tiensä Mestarien liigan lohkovaiheeseen vuonna 1998.

Lehkosuo aloitti valmentamisen HJK A:ssa, josta siirtyi Honkaan. HJK:n päävalmentajaksi Lehkosuo tuli kaudella 2014 ja hän on voittanut tuplamestaruuden 2014 ja 2017 sekä luotsannut joukkueen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen 2014.

José Riveiro – valmentaja

UEFA Pro –lisenssin suorittanut Riveiro työskenteli Espanjassa Celta Vigon akatemiavalmentajana, kun vuonna 2014 vanha tuttu Pablo Couñago oli tullut Suomeen ja pyysi Riveiroa valmentamaan Espooseen Honkaan. Riveiron tie kulki Hongasta PK-35:n kautta HJK:hon kesken kauden kesällä 2016. Kausi päättyi pettymykseen, kun HJK jäi Veikkausliigassa hopealle. Kauden 2017 hän on saanut rakentaa askel askeleelta yhdessä päävalmentaja Lehkosuon ja muun valmennustiimin kanssa tuloksena tuplamestaruus.

Ville Wallén – maalivahtivalmentaja

Ville Wallén oli HJK:n edustusjoukkueen luottovahti vuosien ajan ja voitti seuran väreissä kuusi Suomen mestaruutta vuosina 2005–2013. Lopetettuaan pelaajauransa kauden 2013 jälkeen Wallén on vastannut HJK:n maalivahtivalmennuksesta ja valmentanut myös koulujen aamuryhmiä. Wallén on suorittanut UEFA:n korkeimman maalivahtivalmentajan koulutuksen, UEFA:n GK A–lisenssin. Valmennustyön ohella Wallén hoitaa HJK:ssa joukkueenjohdollisia tehtäviä.

Toni Koskela – päävalmentaja Klubi 04

Toni Koskela pelasi urallaan muun muassa Norjassa ja Englannissa. Hän saapui Klubin valmennustiimiin kaudella 2011 ja on toiminut edustusjoukkueen valmennustiimissä ja vuodesta 2015 HJK:n tähtitehtaan, Klubi 04:n päävalmentajana. Klubi 04 tekee toimii tiiviissä yhteistyössä niin edustusjoukkueen kuin B-junioreitten kanssa yhä paremman pelaajakehityksen takaamiseksi seurassa.

Anton Matinlauri – fitness coach

Anton Matinlauri on ulkomailla oppinsa saanut HJK:n uusi Fitness Coach. Yhdysvalloissa hän on suorittanut kandidaatin tutkinnon urheilufysioterapiasta sekä liikuntalääketieteestä. Maisterin tutkinnon hän on suorittanut huippu-urheilijoiden fysiikkavalmennuksesta Espanjasta. Työkokemusta on kertynyt jo tähän mennessä USA:n yliopistosarjasta, MLS-joukkue San Jose Earthquakesin parista sekä Espanjasta Sevilla FC:stä. Hän siirtyy Klubiin urheilutiedettä hyödyntävästä Catapult Sportista (La Liga, Ligue 1).

 

Katso videolta Anton Matinlaurin esittely: