HJK vai Fenerbahçe? Pöydällä Europa Leaguen lohkopaikka

HJK ja Fenerbahçe käyvät UEFA Europa Leaguen lohkopaikan kimppuun torstaina Bolt Arenalla. Suurten panosten ottelu alkaa vieraiden 0-1 johtoasemassa.

Roope Riski - HJK Helsinki
Roope Riski

HJK vs Fenerbahçe
To 26.8.2021 klo 19:00
UEFA Europa League – Bolt Arena

Klubi selvisi viikon takaisesta turkkilaisesta saunasta pelkällä hikoilulla ja sai pelattua ratkaisun avaimet oman kiukaansa ääreen, jossa lauteilla on vajaa 5 000 innokkainta fania. HJK ei ensimmäisessä osassa kuvia kumarrellut. Ennen taukoa pelatut kolme varttia olivat tasaista vääntöä, jota kotijojukkueen vaativat fanit eivät tahtoneet sulattaa.

Liekö yleisön paine vaikuttanut, mutta toisella puoliajalla Istanbulin painekattilassa alkoi höyry lisääntyä. Fenerbahçe oli paljon aktiivisempi ja sai reilun tunnin pelin jälkeen johtomaalin  vaihtopelaaja Muhammedin komealla tällillä. 20-vuotias maalintekijä korvasi vain muutamaa minuuttia aiemmin Mesut Özilin.

Maalin jälkeen Fenerbahçe piti pelin hallinnassaan ja HJK:n ratkaiseva rutistus jäi piippuun. Loppukiri jäi odottamaan Boltin vihreää veraa, jossa aiemminkin on suurseuroja kyykytetty. Kaikki varmasti muistaa vielä Teemu Pukin kaksi maalia Schalken verkkoon.

HJK-leiristä ensimmäisen osaottelun jälkeiset kommentit huokuivat itsevarmuutta ja luottoa jatkomahdollisuuksiin. Klubi pelasi itselleen lähtökohdat joista on hyvä ponnistaa, suorituksen arvoa lisäsi vielä kahden runkopelaajan Miro Tenhon ja Lucas Lingmanin viime hetken poisjäännit ottelusta.

– Maanantain Lahti-pelin jälkeen aloitettiin valmistautumien tähän otteluun. Fenerbahçe saa selkeän vahvistuksen hyökkäyspäähän, kun oletettavasti Valencia avaa. Se meidän pitää huomioida omassa pelaamisessamme. Toisaalta taas pääsemme kotikentälle, jossa olemme olleet tosi vahvoja. Kaiken kaikkiaan me ollaan kehitytty ja kasvettu koko ajan näiden europelien aikana, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela.

Ja todellakin, HJK on tällä kaudella ollut herra omassa talossaan. Yksikään Boltilla kääntymässä käynyt vastustaja ei ole onnistunut voittamaan raitapaitoja, ei edes europeleissä. Buducnost ja Neftçi saivat palata kotimaihinsa tyhjin käsin, eikä edes Champions Leaguen lohkoihin edennyt Malmö FF onnistunut Klubia täällä voittamaan.

Sekä HJK että Fenerbahçe ahersivat viikolla kansallisissa liigoissaan voitokkaasti. Klubi kaatoi FC Lahden Lahdessa 1-0, Fenerbahçe voitti kotonaan Antalyasporin 2-0 kahdella loppuhetkien maalilla. Torstaina toisen tie jatkuu UEFA Europa Leaguessa, toisen on tyytyminen UEFA Conference Leaguen lohkovaiheeseen.

– Vastassa on Euroopan mittakaavallakin iso seura useine hyvine pelaajineen, mutta meidän esitys vieraissa antaa uskoa siihen, että meillä on huomenna realistinen mahdollisuus edetä parista jatkoon. 

– Hieno ilta taas edessä, jota toivottavasti mahdollisimman moni pääsee seuraamaan paikan päälle, päättää Koskela.

Santeri Hostikka, Toni Koskela - HJK Helsinki
Santeri Hostikka ja Toni Koskela

Liput torstain huippuotteluun menivät odotetusti kuin kuumille kiville eikä rajoitusten takia lisää saada. Kotikatsomoissa ottelua voi seurata HJK TV:stä.

Myös viikon toiseen kotiotteluun on tulossa kovan luokan vastustaja, ja samalla Klubille aukeaa oiva mahdollisuus kalavelkojen kuittaamiseen. Boltilla vierailee sunnuntaina 29.8. sarjakakkonen KuPS. Sunnuntaiksi lippuja voi ostaa osoitteessa liput.hjk.fi »

210829 HJK vs KuPS