HJK vaihtaa päävalmentajaa: Toni Korkeakunnas korvaa Toni Koskelan

Koskelan lisäksi myöskään Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen eivät jatka edustusjoukkueen valmennuksessa. HJK kiittää Koskelaa, Lignelliä ja Silvennoista upeista saavutuksista. 

Toni Korkeakunnas Eurooppa-liigan ottelussa Roomassa viime syksynä.

HJK on tänään torstaina vapauttanut päävalmentaja Toni Koskelan sekä valmentajat Mikko Lignellin ja Tuomas Silvennoisen tehtävistään HJK:n Veikkausliiga-joukkueessa. Koskelan tilalle päävalmentajaksi on nimitetty loppukauden mittaisella sopimuksella Toni Korkeakunnas, joka aloittaa työssä välittömästi. 

Maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fyysinen valmentaja Luis Anula jatkavat edustusjoukkueen valmennuksessa. Korkeakunnaksen muu valmennustiimi julkistetaan myöhemmin.

Jo aiemmin HJK:ssa valmentanut Toni Koskela tuli edustusjoukkueen päävalmentajaksi toukokuussa 2019. Seura voitti hänen johdollaan kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta (2020–2022), Suomen Cupin (2020) sekä Liigacupin (2023) ja eteni historiallisesti peräkkäisinä vuosina Euroopassa lohkovaiheisiin (Konferenssiliiga 2021 ja Eurooppa-liiga 2022). 

– Olemme Toni Koskelan johdolla saavuttaneet upeita asioita. Haluan koko seuran puolesta kiittää Tonia näistä vuosista ja ikimuistoisista saavutuksista sekä toivottaa kaikkea hyvää jatkoon. Samat toivotukset koskevat tietysti myös Mikko Lignelliä ja Tuomas Silvennoista, joiden roolit etenkin viime vuoden saavutuksissa olivat erittäin merkittäviä, sanoo HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

– Niin meidän seuran johdossa, valmennuksen kuin pelaajienkin on nyt katsottava peiliin ja nostettava tasoaan, jotta tänäkin vuonna yllämme tavoitteisiimme, joista tärkein on aina Veikkausliigan mestaruus, Riihilahti toteaa.

– Kevään ja kesän aikana joukkueen peliesitykset ovat menneet pahaan takalukkoon. Ja koska näkymää paremmasta ei yrityksistä huolimatta ollut, totesimme valmennuksen vaihtamisen olevan tässä tilanteessa paras mahdollisuus peliesitysten parantamiseen. Syitä tilanteeseen on monia, ja meissä monessa, mutta uskomme, että tässä tilanteessa joukkueen hyvin tuntevan “Token” johdolla muutos parempaan on mahdollista toteuttaa nopeasti, Riihilahti sanoo.

Toni Korkeakunnas työskenteli jo viime vuonna HJK:n valmennustiimissä, joten joukkue on hänelle valtaosin entuudestaan tuttu. Korkeakunnas jatkaa HJK:n päävalmentajuuden ohella jo kuusi vuotta jatkunutta työtään Huuhkajien valmennustiimissä. 

Ennen Klubia Korkeakunnas on toiminut Veikkausliigassa päävalmentajana FC Hämeenlinnassa, MyPassa ja FC Lahdessa.

Kiitos kaikesta ja tsemppiä jatkoon, Toni, Mikko ja Tuomas – tervetuloa takaisin, Toke!