Kauden ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin hyisessä pakkassäässä Saharan kentällä. – Koskela: ”Joukkueen ilme oli hyvä.”

HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist
HJK:n vuoden avausmaalin laukoi Anthony Olusanya.

HJK vs Ilves 3-0

HJK avasi kauden ottelut harjoitusottelulla Saharan kentällä. Vastustajaksi saapunut Tampereen Ilves sai todeta HJK:n paremmaksi maalein 3-0.

Ottelu oli ajankohtaan nähden varsin pirteää ja vauhdikasta jalkapalloa siitä huolimatta, että kokoonpanosta puuttui paljon pelaajia monista eri syistä.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist
David Browne

– Pääsimme kokeilemaan niitä uusia asioita, joita tälle kaudelle halutaan tuoda. Osa toimi paremmin, osa oli vielä enemmän vaiheessa, totesi päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen.

– Valmistahan tämä ei vielä voikaan olla, mutta ilme oli tosi hyvä, se miten reagoidaan pallon menetyksiin ja miten pystyimme paineistamaan pallollista pelaajaa.

Fabian Serrarens - HJK Helsinki. Photo: @ Mira Lönnqvist
Fabian Serrarens

HJK:n avauksessa oli peräti seitsemän 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa. HJK aloitti terävästi, ja jo 10. minuutilla Anthony Olusanya laukoi komeasti Klubin johtoon.

Oikealla laidalla pelannut nuori tuore hankinta Miska Ylitolva näytti Klubin kannattajien edessä hyviä otteita koko puoliajan. Puoliajan lopulla hän pääsi murtautumaan laidalta alueelle, josta hän laukoi Klubille toisen maalin.

Toisella puoliajalla joukkueet suorittivat useita vaihtoja. Vaihdosta kentälle tullut Riku Riski laukoi 50. minuutilla komean hyökkäyksen päätteeksi Klubille voittolukemat 3-0.

Riku Riski viimeisteli loppulukemat 3-0.

Uusista hankinnoista kentällä nähtiin Ylitolvan lisäksi Joona ToivioFabian SerrarensManuel Martic ja Murilo sekä HJK Klubi 04:sta edustusjoukkueeseen nousseet Patrik Raitanen ja Johannes Yli-Kokko.Avauksessa nähtiin myös paluun HJK:n miehistöön tehnyt Pyry Hannola.

– Monta onnistujaa, moni uusi pelaaja pääsi tänään kentälle. Tämä oli hyvä päivä meille, hyvä fiilis kaikin puolin jäi tästä treeniviikon päättäneestä tapahtumasta, päättää Koskela.