HJK-valmennuksen käsikirja julkaistiin

Valmennusjohtaja Erkka V. Lehtolan toimittama, ja usean klubilaisen työryhmänä työstämä, valmennuksen käsikirja on nyt jaettu jokaiseen joukkueeseen. 
Petteri Jaatisen sähköpostista alkunsa saanut käsikirjan teko, polkaistiin käyntiin päivälleen 70 vuotta talvisodan alkamispäivästä 30.11. 2009. Julkaisuvalmiina painosta Eka Kosketus oli 13.4.2010, kun HJK kerääntyi lähes sadan joukkueen voimin Finnair Stadiumille ampumaan rankkareita. 
HJK on nyt tuottanut ikioman valmennusopuksen, ja valtava määrä tietoa on vihdoin kerätty yksiin kansiin. Kyseessä on erittäin näyttävä ja informatiivinen teos, joka tavoittaa jokaisen klubilaisen kodin. 
Menestyvä seura tarvitsee osaavia ihmisiä, ja siksi kirja on tarkoitettu ensisijaisesti kaupunginosavalmentajille. Eka Kosketus viitoittaa myös tietä myöhemmin tänä vuonna aloitettavalle seuran uuden valmennuslinjan rakennustyölle.
Kaupunginosajoukkueet muodostavat HJK:n kivijalan, se on jotakin mitä kilpailevilla seuroilla ei ole. Kun pelaajamäärät kasvavat niin potentiaalisia huippupelaajia mahtuu joukkoon enemmän. Jotta pystytään kirimään umpeen eurooppalaisten suurseurojen etumatkaa, tarvitaan parhaiden pelaajien lisäksi osaavimmat valmentajat.
– Käsikirjan on tarkoitus edistää yhtenäistä ja yksityiskohtaista valmennus-suunnitelmaa. Tämä on HJK:n tapa ajatella futiksesta, ja tähän tulisi jatkossa nojata, kertoo työryhmässä mukana ollut Juha Valla.
– HJK:lla on pitkälti toistasataa valmentajaa ja siksi tarvitsimme tämänkaltaisen punaisen langan. Tietoja on vaihdettu ennenkin valmantajakollegoiden kesken ja koulutuksia on järjestetty. Nyt kaikki oleellinen on kerätty tähän. Varsinkin se mitä kirjassa on painettu sinisellä, on erittäin oleellista, Valla jatkaa.
– Valmentajat osallistuvat kyllä jatkossakin aktiivisesti seuran järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Oppimisenhalu on edellytys toimimiselle HJK:n valmentajana. 
Valmennuksen laadun parantuessa junioripelaajat kehittyvät nopeammin. Se on kaikkien etu (myös eri maajoukkueiden) ja HJK vahvistuu seurana entisestään.
Käsikirjan tueksi ilmestyi ”Eka Askel” niminen DVD, joka käsittelee yksityiskohtaisesti junioreiden fyysistä valmennusta. Se jaetaan kaikille HJK:n valmentajille. 
Ammattimainen ja periksiantamaton valmennustyö ei yksinään riitä. Jatkossa taloudellisia resursseja on löydyttävä ja ohjattava entistä enemmän laadukkaan juniorityön kehittämiseen. Vain siten HJK pitää asemansa suomen johtavana juniorimyllynä, ja askel euroopassa menestymiseen lyhenee.