HJK Valmennustiimi 2021

Edustusjoukkueemme tutuksi -sarja alkaa! Esittelyssä HJK:n Veikkausliiga-joukkueen valmentajat kaudella 2021.

HJK Valmennustiimi 2021 - HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media
Joonas Rantanen, Toni Koskela, Ville Wallén

Uusi jalkapallovuosi on lähtenyt käyntiin ja Klubin miesten pre-seasonilla tehdään hommia täydellä höyryllä. Samalla aloitamme edustusjoukkueen parissa toimivien ihmisten esittelyn.

Joukkue virittäytyy kohti ensimmäisiä kilpailullisia otteluita aavistuksen uusiutuneella valmennusryhmällä. Jokaisella henkilöllä on Toni Koskelan johtamassa tiimissä tärkeä rooli ja niin toiminnan suunnittelu, toteutus kuin analysointikin on tiivistä yhteistyötä.

Viime vuonna HJK Klubi 04:n Ykköseen nostanut Joonas ”Jope” Rantanen on siirtynyt Koskelan avuksi miehiin ja tuplaroolissa vaikuttava maalivahtilegenda Ville ”Wallu” Wallén jatkaa sekä maalivahtivalmentajana että joukkueen teknisenä johtajana. Uutena henkilönä tiimiin on liittynyt fitness-valmentaja Álvaro Molinos.

Uudessa roolissa operoiva Rantanen kokee, että siirtyminen kokopäiväisesti edustusjoukkueen pariin on ollut luontevaa, sillä 04:n päävalmentaja on aina myös osa miesten valmennustiimiä. 

– Toki nyt on uusi rooli, mutta pelaajat, taustat ja toimintatavat ovat pitkälti samoja kuin viime vuonnakin, joten muutos on ollut helppo, Jope toteaa.

Rantasella on iso vastuu treenien vetämisessä, suunnittelussa, analysoinnissa ja oikeastaan kaikessa, mikä liittyy joukkueen valmentamiseen. 

– Tonilla on toki lopullinen vastuu, mutta lopulta kaikki tekevät enemmän tai vähemmän kaikkea. Ei voida ajatella niin, että tämä on minun ruutuni ja en välitä mistään muusta, mitä ympärilläni tapahtuu. Valmennus on ennen kaikkea yhdessä tekemistä, Jope kertoo.

Joonas Rantanen, valmentaja, HJK Helsinki

Maalivahtien valmentamisesta vastaava Ville Wallen yhtyy Rantasen näkemyksiin valmennuksen toimintatavoista. 

– Pyrin omalla toiminnallani varmistamaan, että maalivahdit saavat oikeanlaista ohjausta ja, että loppujen lopuksi pelaavat hyvin. Kyse on kuitenkin aina kokonaisuudesta ja harjoittelu pyritään suunnittelemaan yhdessä niin, että maalivahtien harjoitteet sulautuvat osaksi koko joukkueen toimintaa kentällä, Wallu toteaa.

Myös joukkueen teknisenä johtajana isoa vastuuta kantava Wallen kokee pre-seasonin menneen tähän mennessä kelvollisesti.

Ville Wallén, maalivahtivalmentaja, joukkueen tekninen johtaja, HJK Helsinki

Päävalmentaja Toni Koskela kuvailee nykyistä valmennustiimiä uusvanhaksi sikäli, että päivittäisessä toiminnassa näkyvät tutut naamat. 

– Jope ja Väykkä (Mika Väyrynen) vaihtoivat paikkoja, mutta yleisesti valmennustiimin sisäinen dynamiikka on säilynyt pitkälti ennallaan. Toki Jope on nyt koko ajan edustuksen mukana ja Väykkä aavistuksen vähemmän, jolloin kokonaisuus pelaajien suuntaan on hieman erilainen mutta mistään radikaalista muutoksesta ei ole kyse, Toni tiivistää.

Valmennusryhmän johtajana Koskelalla on kaikki taustat ja pelaajat yhteen laskettuna yli kolmekymmentä henkilöä, joiden työn kautta hän pyrkii ohjaamaan kokonaisuutta oikeaan suuntaan. 

– Jalkapallojoukkueen valmentamisessa on paljon liikkuvia osia, joten vastuualueita riittää monelle työtunnille. Käytännön työssä edetään yhdessä kohti yhteistä tavoitetta ja luonnollisesti myös valmennustiimin roolituksessa pyritään hyödyntämään vahvuuksia. Tähän liittyy niin erityisosaaminen kuin myös erilaiset persoonat, joilla voidaan tehostaa vuorovaikutusta pelaajien kanssa, Koskela kertoo.

Pre-seasonilla päivä ovat pitkiä ja pimeitä, mutta tarkkaan suunniteltu arki luo jatkuvuutta ja struktuuria. Päivä- ja viikkorytmiin kuuluu elämä niin kotona kuin työpaikallakin.

Toni Koskela, päävalmentaja, HJK Helsinki

Treenit huipentuvat tälläkin viikolla harjoitusotteluun, jossa vastaan tulee aina vahva Kuopion Palloseura. Ottelut tarjoavat aina tärkeää informaatiota siitä, missä kulloinkin joukkueen kanssa mennään.

HJK vs KuPS 
La 30.1.2021 klo 17:45 
Jätkäsaaren halli

Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Suora lähetys HJK-KuPS -ottelusta lauantaina 30.1. klo 17.35 alkaen Ruutu-palvelussa »