HJK valmis taistelemaan jatkopaikasta – Bangor ei tule jarruttelemaan

Joukkueiden välinen ensimmäinen osa-ottelu viikko sitten päättyi HJK:n komeaan 3-0 -vierasvoittoon. Silloin Berat Sadik iski kahdesti ja Sebastian Sorsa kerran. Tiistain otteluun ei kotijoukkue ole lähdössä takki auki.
– Siitä lähdetään, että ajattelemme tilanteen olevan 0-0. Kuten koko kauden ajan, me tähtäämme vimmatusti voittoon ja oman maalin koskemattomuuteen, HJK-kärki Berat Sadik miettii.
Taisteluasenteen nostattamiseen onkin syytä, sillä Bangor oli viikko sitten pelatussa kotiottelussaan kaikkea muut kuin heittopussina toiminut pubijoukkue. Fyysisesti vahva ja isokokoinen Bangor loi kotikentällään kovan tempon ja vauhdin nimenomaan taklaamalla ja taistelemalla jokaisen tilanteen loppuun asti.
– Walesissa tuli mustelmia varmasti melkoisesti, muistaa HJK-päävalmentaja Antti Muurinen.
– He osaavat pelata hyvin omilla vahvuuksillaan, mikä on sellainen asia, joka meidän pitäisi pystyä heiltä eliminoimaan. Kaikki erikoistilanteen, joita he saavat luotua meidän päähämme ovat joka kerta erittäin vaarallisia.
Vastustajlle ei siis saisi antaa erikoistilanteita. Omassa pelaamisessaan HJK luottaa tällä kaudella erinomaisesti toimineeseen aktiiviseen syöttöpeliin ja liikkeeseen.
– Walesissä jouduimme pelaamaan liikaa heidän pelityylillään ja hakemaan omia tilanteitamme vastahyökkäyksistä, mutta nyt kun me pääsemme kotiareenallemme niin luvassa on takuulla erilaista peliä, ainakin meiltä, Muurinen lupaa.
HJK joutui edelliseen kohtaamiseen ilman toppareita Juhani Ojalaa ja Rami Hakanpäätä sekä laitapuolustaja Rafinhaa. Heistä nyt sivussa on vain Hakanpää, mutta poisjääntejä on viikon aikana tullut lisää. Sebastian Sorsan ja Sebastian Mannströmin tällit pitävät miehet sivussa tiistain ottelusta, myöskään Jari Litmasta ei aivotärähdyksen takia todennäköisesti tulla näkemään Soneralla.
Poisjääntien rinnalla positiivempi tieto on se, että kotijoukkue pääsee lähtemään otteluun 3-0 -johdossa. Se tarkoittaa, että walesiläisten on hyökättävä ahkerasti ja iskettävä nippu maaleja ja pidettävä kaiken lisäksi HJK:n tehokas hyökkäyskalusto maaleitta.
Hyökkääjä Sadik uskoo, että Bangorin mahdollisuudet ovat pienet, varsinkin jos HJK-kannattajat löytävät Soneralle sankoin joukoin.
– Pelaajana toki toivoo, että yleisöltä tulisi iso tuki. Se on auttanut meitä jo nyt paljon, ja toivottavasti auttaa jatkossakin.

HJK-Bangor City
Ti 19.7. klo 19.00
Sonera Stadium 

Muista vinkit europelihuumaan: Lippu ennakkoon, paikalle ajoissa!

1. Osta lippusi ennakkoon Lippupalvelun netistä: http://www.lippupalvelu.fi/event/HJK-Bangor-City-UEFA-Champions-League-2-karsintakierros-lippuja/HJ11CL01 tai Varaa TASARAHA jos ostat lipun portilta

2. Saavu paikalle ajoissa, sillä europelien turvatoimet lisäävät sisäänpääsyyn kuluvaa aikaa. Portit Soneralle aukeavat 18.00.

3. Kannusta HJK voittoon ja jatkoon Mestareiden liigassa!