HJK varmisti UCL-jatkopaikan – seuraava haaste Celtic

HJK:n vapauttavan avausmaalin laukoi Berat Sadik ottelun 66. minuutilla. Hän sai pallon Juho Mäkelältä, joka taisteli pitkän pallon itselleen ja syötti Sadikin hyvään paikkaan 16-alueen sisään.

Keltaisissa pelannut HJK lisäsi johtoaan 72. minuutilla. Eurocup-debytantti Nikolai Alho lähetti kulmapotkun KR-maalille, jossa Mathias Lindström nousi korkeimmalle ja puski pallon vastustamattomasti maaliin.

KR sisuuntui heti toisen takaiskun perään ja vain pari minuuttia Massen maalista islantilaiset kavensivat Atlasonin maalilla. Lukemat jäivät myös ottelun päätöslukemiksi.

Ottelun alku oli hyvin hermostunutta molemmilta joukkueilta. Islantilaiset olivat jo ottelun alkuvihellyksestä lähtien miltei mahdottoman tehtävän edessä, sillä HJK johti otteluaparia 0-7 -tuloksella viime tiistain kotiottelun jäljiltä.

HJK otti ottelun alussa hallitsevamman roolin ja KR yritti löytää prässipeliinsä energiaa. Ensimmäisellä jaksolla parhaat maalipaikat tulivat HJK:lle. Juho Mäkelä oli kahdesti hyvässä paikassa. Ensimmäisessä hän laukoi puolittaisen läpiajon jälkeen hieman ohi, jälkimmäisessä hän puski Nikolai Alhon sivuvapaapotkun maalin taka-alueelta sivuverkkoon.

Toisella jaksolla HJK jatkoi pallokontrollia vieläkin paremmin, ja islantilaisjoukkue näytti taipuvan hiljalleen pelin edetessä. HJK:n kaksi maalia olivat musertavia, vaikka pientä lohtua islantilaisille toi 1-2 -kavennus.

Viimeisellä vartilla peli hajosi kummassakin päässä, ja tilaa sekä tilanteita syntyi nopeaa tahtia. HJK:sta parhaimmat paikat tulivat Juho Mäkelälle ja Berat Sadikille. Kotijoukkueen aktiivisimmat olivat Jonsson ja kavennuksen tehnyt Atlason.

Lisämaaleja ei huippupaikoista huolimatta nähty, joten HJK vei joukkueiden välisen toisen osaottelun lukemin 1-2.

Yhteismaalein 9-1 HJK jatkaa Mestareiden liigassa kolmannelle karsintakierrokselle, jossa se saa vastaansa skotlantilaisjätti Celticin. Ottelupari alkaa Glasgow’ssa keskiviikkona 1.8. ja jatkuu Helsingissä seuraavana keskiviikkona 8.8.

KR Reykjavik-HJK 1-2 (0-0)