HJK voitti harjoitusottelussa Häckenin – ”Voitto tuntuu aina hyvältä”

HJK kohtasi torstaina harjoitusottelussa ruotsalaisen BK Häckenin. Ensi torstain PAOK-vieraspeliä silmällä pitäen pelattu ottelu päättyi Klubin 4–3-voittoon pirteän esityksen päätteeksi. Maalikooste löytyy artikkelin lopusta.

Allsvenskanissa kolmanneksi sijoittunut ja Eurooppa-liigaa pelaava Häcken siirtyi välittömästi ottelun alussa johtoon, mutta Klubi otti sen jälkeen nopeasti pelin haltuunsa. Ottelussa molempien kokoonpano eli runsaasti, ja edestakaisiakin vaihtoja nähtiin. Tulostaululle saatiin seitsemän eri maalintekijää.

Alku oli tapahtumarikas, kun ensimmäisen viiden minuutin aikana molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Aleksi Paananen menetti pallon kohtalokkaasti Klubin boksissa, ja keskikenttäpelaaja Romeo Amane siirsi vierasjoukkueen välittömästi johtoon.

HJK kuitenkin kuittasi maalin nopeasti rangaistuspotkusta. Häcken-maalivahti Peter Abrahamsson kolasi Anthony Olusanyan rangaistusalueella. Tuomas Ollila asettui pallon taakse ja laukoi varmasti vasempaan alakulmaan.

Klubin paine tuotti tulosta 15 minuuttia myöhemmin. Perparim Hetemaj katkoi Häcken-puolustuksen syötön rangaistusalueella ja pääsi nokikkain Abrahamssonin kanssa. Kokenut pelimies harhautteli upealla tavalla vieraiden maalivahdin kentän pintaan ja nosti pallon takakulmaan vieden Klubin 2–1-johtoon.

Perparim Hetemaj oli pirteällä pelipäällä pikkupakkasessa.

Oivalla pelipäällä ollut Hetemaj pääsi puolen tunnin kohdalla Kevin Kouassivi-Benissanin syötöstä kokeilemaan loistavasta paikasta. Laukaus suuntautui kuitenkin niukasti ohi. Heti perään Olusanyalle avautui seuraava laatupaikka siirtää Klubi kahden maalin johtoon, mutta Abrahamsson venyi hienoon torjuntaan.

Klubi olikin ottelun hallitsevampi osapuoli ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin keskialueen katkoja tuli runsaasti, joista HJK aiheutti päänvaivaa vieraille. Puoliajan loppuun Hassane Bandé vapautti Olusanyan puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistely päätyi tolppaa hipoen ohi.

Hassane Bandé pelasi ensimmäisen jakson.

– Joukkueen keskinäisissä otteluissa on ollut kova intensiteetti ja ne ovat olleet maalirikkaita, kuten tämäkin ottelu. Olimme koko ajan se dominoivampi osapuoli. XG:tä ei varmasti kukaan laskenut, mutta olisi meillä varmaan seitsemään maaliin ollut paikat. Rohkeus ja uskallus pelata oli hyvällä tasolla. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla saimme heidän prässinsä purettua monta kertaa melko helposti, sanaili HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Häcken aktivoitti selvästi peliään heti toisen puoliajan alkuun ja HJK joutuikin vetäytymään puolustaessa alemmas. Kotijoukkueen hyökkäykset jäivät kerta toisensa jälkeen vieraiden kovan prässin alle.

Tunnin kohdalla HJK löysi lopulta avaimet prässiin. Bojan Radulovic vapautti Topi Keskisen vasemmalta laidalta tyhjään tilaan. Vastahyökkäys viimeisteltiin upeasti, kun Keskinen jakoi pallon maalin eteen Santeri Hostikalle. Tämä viimeisteli kliinisesti ensimmäisellä kosketuksella etuyläkulmaan.

Ruotsissa kolmanneksi sijoittuneen ja Eurooppa-liigaa ensi viikolla Bakussa pelaavan Häckenin kaataminen maistui. Joukkue kiitti pelin jälkeen muutamia Olympiastadionin kalliolta matsia katselleita.

– Häcken tuli todella paljon aggressiivisemmin toiselle jaksolle, ja jäimme hieman pimputtelemaan omaan päähän. Parannettiin sitä, ja suoraviivaisuus tuotti meille monta laatupaikkaa, kuten Hostikan maalin. Hyvin pelaajat reagoivat vastustajan muutokseen. Osoitti meidän joukkueen monipuolisuutta ja kypsyyttä, että pystyimme reagoimaan pelin sisällä vastustajan muutoksiin, kommentoi Korkeakunnas.

67. minuutilla Häcken kavensi ottelun 3–2-lukemiin. Vieraiden kulmapotku leijaili taka-alueelle, josta Kadir Hodžić laukoi upeasti suoraan ilmasta Häckenin kavennuksen ohi Niki Mäenpään, joka oli vaihdettu tauolla Jesse Östin tilalle.

Häcken hallitsi edelleen palloa hieman enemmän, mutta HJK hyökkäsi terävästi vastaan. Varsinkin Keskinen aiheutti päänvaivaa nopeudellaan, kuten niin monesti aiemminkin tällä kaudella. Hän pääsikin kokeilemaan muutamaan otteeseen maalintekoa, mutta tällä kertaa Häcken-vahti ei ollut ohitettavissa.

HJK siirtyi lopulta takaisin kahden maalin johtoon. Hyvin palloa liikuttanut kotijoukkue murtautui keskeltä Häckenin boksiin. Lucas Lingman ja Atomu Tanaka loivat paikan Radulovicille. Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Radulovic laukoi pallon vastustamattomasti takakulmaan.

Niko Hämäläinen pelasi vasempana topparina sekä wing-backina.

Vieraille tuomittiin vielä rangaistuspotku 10 minuuttia ennen loppua, kun pallo osui Lucas Lingmanin käteen. Ola Kamara viimeisteli varmasti ja toi Häckenin vielä peliin mukaan. HJK kuitenkin piti pintansa ja nappasi kovan päänahan 4–3-lukemin.

Yksi ikävä takaiskukin torstaille tuli: Pitkään loukkaantumisen vuoksi pelaamatta ollut ja toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Oliver Pettersson joutui tulemaan vaihtoon oltuaan kentällä vain vajaan vartin.

– Kaikin puolin hyvä ja tärkeä tapahtuma meille. Kaikki kunnossa olleet saivat minuutteja, varsinkin vähemmän pelanneet. Ei olla hetkeen voitettu niin tuntuuhan sekin tietenkin hyvältä.

– Lauantaina lähdemmekin jo Kreikkaan totuttelemaan taas luonnonnurmeen. Totta kai tavoittelemme sieltä hyvää tulosta, vaikka lohkon kovin joukkue onkin vieraskentällä vastassa. Lähdemme hyvällä itseluottamuksella haastamaan PAOKia, sillä onnistuimme heitä vastaan kotiottelussa pelillisesti. Toivon mukaan päätämme tämän kauden voittoon, totesi Korkeakunnas.

Katso ottelun maalit

HJK vs BK Häcken 4–3 (2–1)
2’ Romeo Amane 0–1
5’ Tuomas Ollila (rp) 1–1
21’ Perparim Hetemaj 2–1
60’ Santeri Hostikka 3–1 (Topi Keskinen)
68’ Kadir Hodžić 3–2
75’ Bojan Radulovic 4–2 (Atom)
84’ Ola Kamara (rp) 4–3

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst (46’ Niki Mäenpää) – Joona Toivio – Miro Tenho (46–58 Oliver Pettersson) – Niko Hämäläinen (46’ Jukka Raitala) – Kevin Kouassivi-Benissan – Tuomas Ollila (65’ Niko Hämäläinen) – – Atom (46’ Lucas Lingman), Aleksi Paananen (65’ Atom) – Hassane Bandé (46’ Santeri Hostikka) – Perparim Hetemaj – (46’ Topi Keskinen) – Anthony Olusanya (46’ Bojan Radulovic).

Atom pelasi ensimmäisen puoliajan ja tuli takaisin kentälle 65. minuutilla.