HJK voitti Ilveksen harjoitusottelussa

Toni Koskela: ”Pelillisesti meille jäi parannettavaa kaikissa pelin vaiheissa.”

Jair - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs Ilves 2-1

Harjoitusottelu Jätkäsaaren hallissa päättyi lopulta HJK:n voittoon 2-1 Monet Klubin pelaajat saivat ottelussa arvokkaita peliminuutteja.

– Ottelu oli tyypillinen hallipeli, jossa pallo liikkui hitaasti ja sitä oli vaikea kuljettaa, mikä johti irtopalloihin, tiivisti HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun luonteen.

Ensimmäisellä puoliajalla ottelu lainehti päästä päähän varsin vauhdikkaasti. Klubin maalilla Hugo Ketoteki muutaman loistavan torjunnan ja piti maalinsa puhtaana.

Filip Valenčič - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Filip Valenčič joukkueen onniteltavana

Puoliajan lopulla 43. minuutilla Jair ja David Browne rakensivat hienon hyökkäyksen. Jair syötti pallon boksin vasempaan laitaan Brownelle, joka puolestaan syötti maalin edustalle rientäneelle Filip Valenčičille loistavan paikan, eikä Valenčič erehtynyt. Tauolle mentiin Klubin 1-0 johdossa.

Tauolla Klubi teki neljä vaihtoa. Jakob Tånnander korvasi Hugo Kedon maalilla, Filip Valenčič, David Browne ja Riku Riski tulivat vaihtoon ja Santeri VäänänenLuís Henrique ja Casper Terho kentälle.

Toinen puoliaika alkoi Ilveksen lievällä painostuksella, joka lopulta johti rangaistuspotkuun. 51. minuutilla Luis Murillo blokkasi oikealta tulleen keskityksen aivan rangaistusalueen kulmalla. Tuomari näki tilanteessa käsivirheen, tulkitsi sen tapahtuneen alueen sisällä ja osoitti epäröimättä pallon pilkulle. Nykyään Ilvestä edustava HJK-kasvatti Eetu Vertainen asettui pallon taakse ja sijoitti vastustamattomasti ohi klubivahti Jakob Tånnanderin.

Maalin jälkeen ottelu tasaantui ja HJK sai pelin paremmin kontrolliin.

Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Anthony Olusanya

Noin 60. minuutin kohdalla Koskela suoritti kolme vaihtoa. Anthony OlusanyaEnoch Banza ja Atom Tanaka korvasivat Roope RiskinJoel Unterseen ja Jairin.

Ottelu läheni jo loppuaan, kun Klubi sai kulmapotkun. Atom Tanaka lähetti mainion pallon maalille, josta Miro Tenho puski pallon hallitusti maaliin. Maali toi Klubille lopulta ansaitun voiton.

Miro Tenho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Miro Tenho ja Daniel O’Shaughnessy

– Pelillisesti meille jäi parannettavaa kaikissa pelin vaiheissa. Ilves toki puolusti hyvin, mutta me emme myöskään omalla toiminnallamme tehneet sitä tarpeeksi usein vaikeaksi. Toinen jakso oli meillä paremmin kontrollissa, kun saimme puolustuslinjan edessä ja takana olevan tilan paremmin kontrolliin, analysoi Toni Koskela.

– Monella tapaa meidän on oltava myös työteliäämpiä, jotta olemme paremmin pelissä kiinni.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

– Positiivisia asioita on tietysti voitto ja peliminuuttien saaminen monelle. Karanteenin jälkeen on  tärkeää saada niin harjoitusviikkoja kuin pelejä, jotta pääsemme myös fyysisesti kohti sitä, mitä haluamme olla.

Luís Henrique - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luís Henrique

HJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona 17.3.2021 harjoitusottelun FC Hakaa vastaan Bolt Arenalla kello 14:00. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta HJK TV näyttää ottelusta suoran lähetyksen.

Suomen Cupin neljännesvälieräottelu RoPS vs HIFK jää huomenna pelaamatta koronatapausten vuoksi, joten ensi viikonloppuna pelattavaksi tarkoitettu puolivälieräottelu siirtyy myös. Kyseiselle viikonlopulle joko lauantaille tai sunnuntaille pyritään saamaan harjoitusottelu.

HJK vs Ilves – Katso koko ottelu videolta!