HJK voittoon harjoitusleirillä

Harjoitusleirin toisessa ottelussa HJK voitti ukrainalaisen Obolon Kievin viime hetken rankkarimaalilla.

HJK vs Obolon 2-1 (1-0)

Kova harjoitusleiri näkyi Klubin askeleissa leirin päättäneessä ottelussa. Klubi onnistui kuitenkin kääntämään ottelun voitoksi Eldersonin ja Eetu Vertaisen maaleilla.

Elderson vei HJK:n johtoon erikoistilanteen jälkitilanteesta ottelun 41. minuutilla. Obolon tasoitti pelin heti toisen puoliajan aluksi. Tämän jälkeen Obolon sai hyvän otteen pelistä ja sai painettua pelin Klubin kenttäpuoliskolle. HJK kuitenkin selvisi paineesta kylmäpäisesti puolustamalla eikä takaiskumaalia syntynyt.

Vähitellen HJK sai otteen ottelusta takaisin, ja varsinkin viimeisellä 5 minuutilla saatiin hyvä paine kohti vastustajan maalia. Paine palkittiin lopulta, kun vastustaja joutui kaatamaan Vertaisen rankkarialueella. Vertainen laukoi ratkaisevan maalin varmasti sisään.

– Eihän tämä mitään suurta futisjuhlaa ollut. Meillä on takana rankka viikko kovaa treeniä. Joukkue lähti otteluun hyvällä asenteella ja osoitti henkistä vahvuutta. Olemme puhuneet viikon aikana paljon voittavasta mentaliteetista, ja se näkyi nyt kentällä, kommentoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Leiri oli hyvin organisoitu, kiitos Ville Wallénin joka on tehnyt ison työn leirin järjestelyjen eteen. Olosuhteet leirillä on olleet loistavat, kentät, punttisalit, kaikki. Olemme saaneet treenattua todella paljon ja monipuolisesti, varmaan enemmän kuin millään aiemmalla leirillä, kertoo Lehkosuo.

– Tällainen yhdessäolo näissä puitteissa on mahdollistanut myös joukkueen yhteishengen rakentumisen hyvälle pohjalle, Lehkosuo jatkaa.

Pitkään loukkaantuneena ollut puolustaja Daniel O’Shaughnessy palasi kentälle toisella puoliajalla, kun Rafinha otettiin vaihtoon.

– Oli hieno taas päästä pelaan pitkästä aikaa ja voitto tuntui hyvältä! Oli aika aggressiivinen ja fyysinen vastustaja, mikä vaikeutti vähän joukkueen peliä, mutta hoidettiin homma kotiin. Tähän on hyvä päättää treenileiri ja jatkaa valmistautumista kauteen Suomessa, iloitsee O’Shaughnessy.

Joukkue matkustaa lauantaina takaisin Suomeen. Treenit jatkuvat jälleen ensi viikolla Telia 5G Arenalla.

Klubin seuraava ottelu on harjoitusmatsi KuPSia vastaan lauantaina 16.3. kello 17.30. Ottelu pelataan valitettavasti suljetuin ovin, mutta HJK TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.