HJK voittoon paikalliskamppailusta – ”Ylpeä poikien sitoutumisesta”

Takaisin voittojen tielle Lucas Lingmanin maalilla. Michael Boamah pelasi puolustuksessa hienon Veikkausliigadebyytin.

Michael Boamah pelasi 70 minuuttia Veikkausliigadebyytissään.

HJK vs Gnistan 1–0 (1–0)
13’ Lucas Lingman 1–0 (Kevin Kouassivi-Benissan)
Yleisömäärä: 8064 (Loppuunmyyty)

Loppuunmyydyllä Bolt Arenalla nähtiin historian ensimmäinen HJK:n ja Gnistanin välinen paikalliskamppailu pääsarjatasolla. HJK taisteli itsensä takaisin voittojen tielle 1–0-lukemin.

– Aina voi sanoa, että muutos tuo paljon uutta energiaa. On siinä kuitenkin muitakin puolia, esimerkiksi yhden päivän pre-season. Olen erittäin ylpeä poikien sitoutumisesta. Puhutaan siitä, että olemme oletettavasti monessa pelissä niin sanotusti parempi joukkue tai meillä on paremmat pelaajat tai muuta. Haluaisin kuitenkin, että me olisimme se joukkue, joka tekee vastustajaa enemmän töitä tai vähintäänkin yhtä paljon, kommentoi HJK:n uusvanha päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Toni Korkeakunnas palasi Klubin päävalmentajaksi.

Ensimmäinen puoliaika eteni pitkälti kotijoukkueen hallinnassa, vaikka kumpikaan ei maalipaikoilla juhlinut. Heti ensimmäisellä minuutilla Lucas Lingman oli lähellä vapauttaa kärjessä aloittaneen Anthony Olusanyan läpiajoon. Viisi minuuttia myöhemmin vierailla oli jakson paras paikka. Gnistanille neljä maalia tällä liigakaudella iskenyt Joakim Latonen oli viedä oulunkyläläiset johtoon. Viidennen ottelun putkeen HJK alakerrassa aloittanut Diogo Tomas oli kuitenkin maaliviivalla putsaamassa puskun pois maaliviivalta.

Hetkeä myöhemmin Lingman vei Klubin johtoon. Kevin Kouassivi-Benissan voitti boksissa pääpallon ”Lukelle”, joka pääsi kokeilemaan vasurillaan. Hidas, mutta sitäkin tarkempi laukaus yllätti etutolpan kautta vieraiden maalilla Jiri Kosken. Maali oli Lingmanille kauden toinen.

– Odotettiin, että tulee haastava ottelu. Gnistan on suoraviivainen, aggressiivinen ja peli oli paljon muutenkin poikki. Se vei pelin rytmiä, vaikka ei meillä mitään rytmiä vielä olekaan. Olen todella tyytyväinen ensimmäisellä puoliajalla siihen, miten näkyi hetkittäin sellaisia murtautumisia keskustan kautta, mitä halutaankin. Mutta kyllä meillä jäi myös vielä paljon piippuun murtautumisvaiheessa, kertasi Korkeakunnas.

Klubipääty paikalliskamppailussa.

Toinen jakso ei täydelle Bolt Arenalle montaa maalipaikkaa tarjoillut. Jakson ainoa laukaus maalia kohti kirjattiin vasta lisäajalla, kun vaihdosta kentälle tulleet Luke Plange ja David Ezeh olivat tuplata HJK:n johdon. 

Varsinkin toinen puolikas oli tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. HJK puolusti tiiviisti läpi ottelun ja 76. minuutilla David Agbon ulosajo vei Gnistanin terävimmän iskukyvyn loppukiristä. Jesse Östille kirjattiin kauden kolmas nollapeli, vaikka torjuntatöihin hän ei joutunutkaan.

Aapo Halme palasi pelikentille.

Erityismaininnan ansaitsee 70 minuuttia Veikkausliigadebyytissään pelannut Michael Boamah. Kolmen topparin linjassa keskellä pelannut 21-vuotias esitti useita upeita liukuja sekä tärkeitä katkoja. Myös loukkaantuneen Kouassivi-Benissanin tilalle tullut Johannes Yli-Kokko pelasi vahvan pelin vieraammalla wingbackin paikalla. Myös päävalmentaja kehui kaksikkoa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– En edes tajunnut kuin vasta tänään, että se oli ”Maikin” ensimmäinen (liiga)peli. Hän on ollut tässä kuitenkin mukana jo useamman vuoden. Tiedettiin, että vastustaja tulee suoraviivaisesti selustaan. Maikki on nopea ja tosi hyvä kamppailemaan sekä todella fyysinen kaveri ja täyspäinen tyyppi. En odottanutkaan vähempää. Varotoimena otettiin vaihtoon, kun alkoi jalka hieman kramppaamaan.

Katso Michael Boamahin haastattelu.
Michael Boamah.

– Yli-Kokko on sellainen sveitsiläinen linkkuveitsi. Erittäin älykäs, taitava ja kompakti pelaaja. YK on minulle tuttu kaveri parin vuoden takaa ja loistava niin ihmisenä kuin jalkapalloilijanakin. Oli häneltä todella tasapainoinen ja hyvä esitys. Tänä vuonna ei ole vielä paljoa saanut vastuuta, mutta luulen tämän jälkeen saavan.

– Meidän tämän viikon teema on selviytyminen ja kuusi pistettä. Vielä ei ole ehditty pidemmälle tehtyjä suunnitelmia tekemään. Päivä kerrallaan tässä mennään, ja yksi harjoitus on vasta alla. Tämän viikon tavoitteesta on nyt puolet saavutettu.

”Token” paluuottelussa kolme pistettä tulivat tärkeään paikkaan tiukan sarjataulukon kannalta. Uusi haaste odottaa kuitenkin jo kulman takana, kun tulevana lauantaina Boltille saapuu sarjakärkeen noussut Ilves. Lippuja otteluun on myyty jo yli 5000, joten varmista paikkasi hienoon lauantai-iltaan nyt! Liput tästä.

Katso kooste ottelusta.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Diogo Tomas, Michael Boamah (70’ Aapo Halme), Joona Toivio – Noah Pallas, Georgios Kanellopoulos (70’ Hans Sarpei), Lucas Lingman, Kevin Kouassivi-Benissan (26’ Johannes Yli-Kokko) – Topi Keskinen (86’ Luke Plange), Hassane Bandé, Anthony Olusanya (86’ David Ezeh)

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus