HJK:lla epäonnea matkassa – TPS parempi 3-1

HJK joutui taipumaan liigan toisen kierroksen ottelussa Turun Paavo Nurmi -stadionilla. TPS oli kotikentällään parempi lukemin 3-1 (1-0) ja aiheutti HJK:lle kauden ensimmäisen tappion.

Ottelussa edettiin melko samanlaisella käsikirjoituksella kuin taannoisessa Liigacupin finaalissa. HJK hallitsi palloa, TPS kärkkyi vastahyökkäyspaikkoja.  Maalipaikkoja syntyi vauhdikkaassa pelissä molemmille joukkueille, mutta omissa paikoissaan turkulaiset olivat torstaina tehokkaampia.

TPS maalasi ensimmäisellä jaksolla paitsioilta haiskahtaneesta tilanteesta. Hyökkääjä Mika Ääritalo vaani HJK:n maalivahti Ville Wallénin torjuman paluupallon ja tuikkasi puolesta metristä pallon maaliin.

Toisella jaksolla TPS lisäsi johtoaan Toni Kolehmaisen rangaistuspotkumaalilla, ennen kuin HJK kavensi niin ikään rangaistuspilkulta. Lopussa TPS:n Aleksi Ristola rankaisi vielä HJK:n epäonnisesta virheestä loppulukemiksi 3-1.

• Tiedettiin etukäteen että illan pelistä tulee erittäin vaikea, HJK:n kavennuksen pilkulta upottanut Joel Perovuo sanoo.

• Peli oli käytännössä sellainen kuin odotettiin: me hallitsimme, TPS puolusti tiiviisti ja vastahyökkäsi. Tänään he onnistuivat omilla vahvuuksillaan paremmin kuin me.

Ainakaan Paavo Nurmi -stadionin nihkeä nurmialusta ei helpottanut vierailijoiden pelaamista.
  • Emme onnistuneet tarpeeksi hyvin sopeutumaan kuivaksi jätetylle nurmelle. Syötöt jäivät liian usein vähän vajaiksi. Pitää myöntää, että osaksi syynä on myös koko joukkueen huolimattomuus: Hyviä hyökkäyksiä nimittäin oli, mutta emme päättäneet niitä tarpeeksi tehokkaasti.

• Toisaalta taas kiri katkesi tosi harmittavasti puolustuksessa tulleeseen virheeseen lopussa. 2-1 -tilanteessa näytti siltä, että meillä on hyvät mahdollisuudet vielä nousta tasoihin.

Menoa ei helpottanut se, että HJK joutui käyttämään kaikki vaihtonsa loukkaantumisten takia. Ensimmäisellä jaksolla Rami Hakanpää ja Sebastian Sorsa joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten takia, ja toisella jaksolla TPS-keskikenttä rappasi Robin Lodin pelikyvyttömäksi takaa päin.

• Uskon, että tiedämme aika hyvin miksi peli ei tänään toiminut. Nyt pitää ottaa nopeasti opiksi, katsoa tällit kuntoon ja suunnata katse jo maanantain Jaro-peliin, Perovuo sanoo.
HJK kohtaa siis FF Jaron ensi maanantaina Sonera Stadiumilla klo 18.30 alkavassa ottelussa. Vielä samalla viikolla HJK ja Jaro kohtaavat toistamiseen Soneralla kun joukkueet asettuvat vastakkain Suomen Cupissa viikon päästä torstaina.

TPS-HJK 3-1 (1-0)
34’ Ääritalo 1-0
73’ Kolehmainen rp. 2-0
82’ Perovuo rp. 2-1
88’ Ristola 3-1

HJK: 1 Ville Wallén, 2 Tuomas Kansikas, 4 Antti Okkonen, 5 Rami Hakanpää (46’ -> 3 Valtteri Moren), 6 Timi Lahti, 8 Erfan Zeneli, 18 Juho Mäkelä, 20 Joel Pohjanpalo, 21 Mikko Sumusalo, 22 Joel Perovuo, 27 Sebastian Sorsa (45’ -> 28 Rasmus Schüller), 31 Robin Lod (71’ -> 7 Sebastian Mannström)
HJK:n seuraavat ottelut: