HJK:lle kaksi kovan luokan vahvistusta

HJK on solminut pelaajasopimukset japanilaisen hyökkääjän Mike Havenaarin, 27, ja ruotsalaisen maalivahdin Daniel Örlundin, 34, kanssa. Vapaina agentteina seuraan siirtyneet pelaajat liittyvät HJK:n harjoitusvahvuuteen heti alkuviikosta.

194 senttiä pitkä Havenaar on kuulunut vuodesta 2011 lähtien Japanin maajoukkueen pelaajistoon. Maajoukkueaikanaan Havenaar on pelannut 17 ottelussa, joissa on syntynyt neljä täysosumaa. Havenaarin ura sai nostetta Japanissa kaudella 2010, kun hän oli nostamassa seuraansa Ventforet Kofua Japanin korkeimmalle sarjatasolle 20 maalillaan. Seuraavalla kaudella Havenaar viimeisteli J-Leaguessa kovat 17 osumaa, jolla hyökkääjä sijoittui sarjan maalipörssin kakkoseksi. Seuraavaksi kaudeksi Havenaar siirtyi hollantilaiseen Vitesseen, jossa maalitehtailu jatkui kausina 2012-2014. Kolmen Vitessessä vietetyn kauden aikana japanilainen viimeisteli 83 ottelussa 26 maalia. Vitessestä matka jatkui Espanjalaiseen La Ligassa pelaavaan Córdobaan kesällä 2014.  Espanjalaisseuran ja Havenaarin sopimus purettiin aivan vuoden lopussa ja alkuvuoden japanilainen on ollut ilman seuraa. Havenaarin ja HJK:n sopimus on voimassa toistaiseksi elokuuhun saakka.

Daniel Örlund on solminut HJK:n kanssa vuoden 2015 kattavan sopimuksen. 194 senttinen ruotsalaismaalivahti on edustanut viimeksi norjalaista suurseuraa Rosenborgia, jossa hän ehti pelata kausina 2010-2014 pitkälti päälle 100 ottelua. Ennen Rosenborgin vuosiaan Örlund pelasi pitkään AIK:ssa. 2002-2009 tukholmalaisseurassa viihtynyt Örlund pelasi AIK:n paidassa yhteensä 123 ottelua. Örlundin tilillä on myös yksi maaottelu Ruotsin paidassa.

Havenaar ja Örlund ovat näillä näkymin HJK:n kokoonpanossa perjantaisessa Liigacupin puolivälieräottelussa FC Lahtea vastaan.

Katso HJK TV:n haastattelut:
HJK TV: Mike Havenaar
HJK TV: Daniel Örlund