HJK:lle tänä vuonna jo lähes 30 000 euroa kurinpitosakkoja

HJK on puuttunut katsojien häiriökäyttäytymiseen – soihtuja peliin tuoneella henkilöllä ei asiaa loppukauden peleihin.

HJK:lle on määrätty tähän mennessä yhteensä 29 100 euroa sakkoja katsojien häiriökäyttäytymisestä. Iso osa sakoista on tullut UEFA:lta.

UEFA jakoi Larne-kotiottelusta HJK:lle 5 000 euron sakot kentälle menosta. Ottelun jälkeen kaksi henkilöä juoksi kentälle vastoin turvallisuusmääräyksiä. Molemmat henkilöt ovat tunnistettu ja asiasta tullaan vaatimaan korvauksia.

Toiset UEFA:n jakamat sakot tulivat Qarabağ-kotiottelusta, yhteensä 17 500 euroa. Osa sakoista tuli viime kauden tapaan UEFA:n herkkähipiäisyydestä, sillä pelissä katsojat huusivat ”UEFA mafia”-huutoja. Lisäksi sakoissa huomioitiin myös vieraskannattajille kohdistetut ”Armenia”-huudot, jotka HJK tuomitsee täysin.

Kotimaan kentiltä Palloliitto on sakottanut HJK:ta yhteensä 6 600 euroa. Määrätyt sakot koskevat 15.4. pelattua VPS-vieraspeliä, 27.5. pelattua IFK Mariehamn -vieraspeliä, 1.7. pelattua Honka-vieraspeliä sekä 8.7. pelattua Lahti-kotipeliä.

Lisäksi Palloliiton kurinpidon käsittelyssä on vielä kauden päätösottelu KuPS:a vastaan. Tuon ottelun kurinpitopäätökset tulevat julki myöhemmin. 

KuPS-peliin soihtuja tuonut henkilö tunnistettu

HJK:n ottelutapahtumien turvasta vastaava taho on tunnistanut kauden päätösottelussa KuPS:a vastaan katsomoon soihtuja tuoneen henkilön. Henkilö toi huomattavan määrän soihtuja katsomoon rikkoen ottelutapahtumaa koskevia turvallisuusmääräyksiä sekä Suomen lakia.

Tunnistetulta henkilöltä evätään pääsy loppukauden kotiotteluihin aiempaan häiriökäytökseen vedoten. 

HJK haluaa tukea katsomokulttuuria ja kannustamista, mutta seura tulee puuttumaan jatkossakin jämäkästi häiriökäyttäytymiseen.

Kuluvalla kaudella kannatus on ollut HJK:n kotiotteluissa pääosin erinomaista ja kuuluvaa. HJK kiittää kannattajiaan upean tunnelman luomisesta, mutta muistuttaa myös kannattajien vastuusta turvallisen matsitapahtuman luomiseksi.

Pyydämme kannattajia myös huomioimaan torstain Eintracht Frankfurt -pelin alla sen tosiasian, että UEFA puuttuu soihtuihin ja ylipäätään häiriökäyttäytymiseen todella tuntuvilla sakoilla. Kannustamme upean tunnelmaan ilman häiriökäyttäytymistä.