HJK:lle tappio harjoitusottelussa

Latvian mestari FK RFS oli parempi Saharan kentällä maalein 0-2. – Koskela: ”Kuten tulos kertoo, töitä on paljon jäljellä.”

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK vs RFS 0-2

HJK sai vieraakseen Latvian viime kauden mestarin FK Rīgas Futbola Skolan Saharan kentälle arktisen talvimyrskyn alla. HJK joutui tunnustamaan vieraat paremmiksi maalein 0-2.

– Emme tietenkään voi olla tulokseen tyytyväisiä, totesi Toni Koskela heti kättelyssä.

Johannes Yli-Kokko - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n avauksessa oli viisi nuorta 2000-luvulla syntynyttä. Heistä Johannes Yli-Kokko pelasi täydet 90 minuuttia

HJK hallitsi ottelua alusta asti ja paino pelin vastustajan puoliskolle, mutta maalipaikoista huolimatta vaarallisuus jäi uupumaan. RFS:lle jäi mahdollisuus vastahyökkäyksiin, ja ottelun 19. minuutilla RFS pääsikin iskemään ensimmäisestä maalipaikastaan avausmaalin juuri vastahyökkäyksen tuloksena.

– Pelissä ensimmäinen jakso oli näppärän näköistä, mutta loimme ihan liian vähän uhkaa, liikkeet syvyyteen puuttuivat liian usein. Samaan aikaan keskikentällä pidettiin huonosti balanssia, joka johti siihen, että RFS pääsi hyökkäämään vastahyökkäyksiä, vaikka pääosin pallo pyöri heidän puolellaan kenttää. Uhka jäi siis puuttumaan ja balanssi keskikentällä ei ollut riittävän hyvä. 

Pyry Soiri - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Pyry Soiri teki debyyttinsä HJK:n paidassa.

Toinen puoliaika jatkui HJK:n hallinnalla vastustajan puoliskolla, ja Klubi loi edelleen maalipaikkoja. Lopussa yliajan viimeisillä sekunneilla RFS pääsi kaunistelemaan lukemia 0-2:aan.

– Aina kun tehdään paljon vaihtoja, peli tietysti elää. On ikään kuin useampia pelejä yhden pelin aikana. Toinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan vähän sekavampi, ja loppuun tuli sitten 0-2 kosmeettinen takaisku yliajalla, kun ylihyökkäsimme sen hetken. Maalipaikkoja oli kohtalainen määrä ja osin laadukkaitakin. Niistä pitää paremmalla tehokkuudella panna palloja sisään. 

Patrik Raitanen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Patrik Raitanen

Joukkue jatkaa valmistautumista kilpailukauteen. Liigacup alkaa 5. helmikuuta Talissa, kun vieraaksi saapuu IFK Mariehamn. 

– Toinen peli on nyt pelattu. Osa sai nyt vähän enemmän minuutteja, osalle suunnilleen saman verran. Ensi viikolla sitten kohti Liigacupia. Parannettavaa jäi, mutta hyvän pelin saimme tähän väliin. Ja kuten tulos kertoo, töitä on paljon jäljellä, päättää Koskela.

Katso videolta Toni Koskelan haastattelu!

HJK Helsinki vs Rīgas FS 0-2 (0-1) 

19′ Friesenbichler 0-1
90+’ Israel 0-2

HJK:n kokoonpano: Hazard; Toivio (46′ Raitanen), Moren (71′ Tenho), Peltola; Ylitolva (46′ Soiri), Jair Silva (55′ Atom), Hannola (55′ Martic), Browne (46′ Murilo): Serrarens (46′ Riski Ri), Yli-Kokko; Meriluoto (55′ Hostikka).

Katso kooste ottelusta!