HJK:lle tappio – ”Tuloksessa ei koko totuus”HJK kärsi Turkin leirin ensimmäisessä harjoitusottelussaan 1-4 -tappion tanskalaiselle Esbjergille. HJK:n ainokaisen iski Berat Sadik pelin 43. minuutilla Erfan Zenelin syötöstä.

Päävalmentaja Antti Muurisen mukaan tulos ei kerro koko totuutta ottelusta. Kummallakin joukkueella oli ottelussa vahvat vaiheensa, mutta Esbjerg käytti omansa tehokkaammin hyödykseen.

– Esbjerg oli ensimmäisellä jaksolla terävämpi. Meidän alku oli huono ja teimme muutamia pahoja virheitä. He rankaisivat niistä.

Esbjerg avasi maalitilin 15. minuutilla. Toinen ja kolmas tulivat seuraavan kymmenen minuutin sisään. Puolustuslinja aukeni liian helposti, Muurinen harmittelee.

Jakson lopussa HJK oli vahvempi. 43. minuutilla Erfan Zeneli syötti Berat Sadikin maalipaikkaan eikä hyökkääjä erehtynyt vaan pamautti 1-3 -kavennuksen.

– Myös toinen jakso oli meiltä hyvä. Harmi vain ettemme onnistuneet maalipaikoissa.

Toisella jaksolla HJK pääsi peräti kolmesti läpiajoon, mutta joutui toteamaan suomalaisvahti Lukas Hradetckyn paremmaksi. Kesken kirin Esbjerg iski vielä neljännen maalina rangaistuspilkulta.

– En ole niin pettynyt, sillä tulos antaa ottelusta huonon kuvan. Meillä oli paljon hyvää, mutta virheet puolustuspäässä ja tehottomuus maali edessä aiheuttivat tappion. Peli itsessään oli tasainen ja hyvätempoinen, mielestäni juuri sellainen, joita valmistautumiskaudella tarvitaan. Työnteko jatkuu.

Leiri jatkuu heti huomenna kahden harjoituksen tahtia. Seuraava ottelu on luvassa maanantaina, jolloin HJK kohtaa astetta kovemman BATE Borisovin.

 

HJK-Esbjerg fB 1-4 (1-3)