HJK:lle tärkeä voitto kärkikamppailusta – Ero Interiin kasvoi 10 pisteeseen

Kotijoukkue HJK aloitti ottelun pirteästi ja sai heti alusta saakka luotua monta hyvää maalintekopaikkaa Inter-maalille.

1. minuutin kohdalla Teemu Pukki onnistui. Teme pelasi taitavasti yhteen kärkiparinsa kanssa. Berat Sadik löysi Pukin pienestä tilasta eikä Teme erehtynyt vaan laukoi kovan maanuoliaisen ohi Inter-maalivahti Magnus Bahnen.

Puolen tunnin pelin jälkeen Sadik näytti tehonsa. 33. minuutilla Teemu Pukki pelasi ensimmäisen maalin kaltaisesti Sadikille laukaisupaikan eikä kärkipelaaja erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti Inter-maalin oikeaan ylänurkkaan.

Noin viisi minuuttia myöhemmin Sadik iski jälleen. Erfan Zeneli antoi kulman vasemmalta puolelta ja etutolpan kohdalla Sadik ylsi ensimmäisenä palloon. Pusku etunurkasta vei kotijoukkueen jo tavoittamattoman tuntuiseen 3-0 -kotijohtoon.

Ensimmäisen jakson suurimpina takaiskuina voi HJK-leirissä pitää molempien toppareiden loukkaantumisia. Juhani Ojala venäytti etureitensä, Rami Hakanpään jalkapohja kipeytyi niin ettei hän voinut jattkaa peliä.

Vaihtoruletti ja HJK:n johtoasema näkyivät toisella jaksolla. Inter yritti ja pääsi lopulta peliin paremmin mukaan, vaikka pääosin ottelu oli HJK:n hallussa.

Viimeistäään Sebastian Sorsan viimeistelemä 4-0 -maali ottelun 58. peliminuutilla näytti ratkaisevan ottelun kotijoukkueen hyväksi.

Inter kuitenkin nousi vielä peliin mukaan kaventamalla tilanteeksi 4-1 kun Timo Furuholm pääsi ohjaamaan läheltä epämääräisen laukauksen verkkoon.

Vielä neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Inter sai rangaistuspotkun, jonka upotti haparoiden maaliin Mika Ojala.

Takaa-ajo kuitenkin päättyi lyhyeen kun ottelun tuomari Tony Asunmaa puhalsi pelin päättyneeks lukemiin 4-2. Voitolla HJK venytti sarjajohtoaan jo kymmeneen pisteeseen, tosin Interillä otteluita on yksi vähemmän.

HJK-Inter 4-2 (3-0)