HJK:lle täydet pisteet Lahdesta

HJK haki maanantaina maukkaan 1-0 vierasvoiton FC Lahdesta. Tiukan kamppailun ratkaisijaksi nousi Mikael Forssell, jonka 79. minuutilla puskema osuma jäi lopulta ottelun ainokaiseksi. Forssellilla oli hetkeä maalinsa jälkeen mahdollisuus tuplata illan saldonsa ja varmistaa Klubin voitto rangaistuspilkulta, mutta Jesse Jorosen loistava torjunta piti ottelun loppuun asti jännittävänä. FC Lahti ei kuitenkaan kyennyt viime hetkillä enää luomaan tarvittavaa painetta Ville Wallénin vartioimalle maalille ja HJK selvisi ilman takaiskuja. Tasaisessa kamppailussa ei juuri maalipaikoilla mässäilty.

• Tiesimme etukäteen, että tästä tulee kova ja vaikea peli. Pystyimme aika hyvin eliminoimaan Lahden vahvuudet. He eivät saaneet hirveän montaa nopeaa vastahyökkäystä, sellaista jossa emme olisi olleet mukana. Voitimme myös kaksinkamppailut ja keräsimme hyvin kakkospallot, kommentoi päävalmentaja Sixten Boström.

Ensimmäisen puoliajan alussa tilanteet syntyivät keskityksistä. Märkä pallo kimpoili ajoittain ympäri rangaistusaluetta vaarallisen oloisesti, mutta ei kertaakaan paikkaan josta HJK-hyökkääjät olisivat sen päässeet kiskaisemaan maaliverkkoihin. Puoliajan parhaan paikan loi Teemu Tainio, joka yllätti lahtelaiset nostamalla vapaapotkun nopeasti rangaistusalueelle hiipineelle Robin Lodille. Lod kuitenkin ajautui pieneen kulmaan ja hänen viimeistelynsä painui tolppaa hipoen ohi maalista.

• Loimme pari tilannetta laidoilta. Pääsimme keskittämään hyvistä paikoista. Vielä enemmän oltaisiin ehkä voitu käyttää puolenvaihtoja hyväksi. Aina kun niin tehtiin, niin saatiin tilanteita. Toisella puoliajalla sitten tehtiin pari vaihtoa ja saatiin uutta energiaa kentälle. Saatiin se tarvittava maali, saatiin pilkkukin. Hyvä sisääntulo vaihtomiehiltä, laskeskeli Boström.

Molemmat joukkueet hassasivat toisen puoliajan alussa muutaman kohtuullisen tilaisuuden iskeä avausmaali. Wallén selvitti Lahden muutamat kaukolaukaukset ja Lahden puolustus onnistui Klubin keskitysten purkamisessa. HJK suoritti 70. minuutin kohdalla tuplavaihdon, jossa kentälle tulivat Nikolai Alho ja Mikael Forssell. Alhon pystyjuoksut tuottivat heti vaikeuksia väsyneelle puolustukselle ja paine FC Lahden maalilla alkoi kasvaa. Lopulta Joel Perovuon antama kulma löysi maalin edestä Mikael Forssellin, joka puski kauden toisella täysosumallaan HJK:n johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Alho kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Forssellin laukaus ei ollut huono, mutta maalivahti Joronen onnistui venyttämään kätensä tielle. Paria kaukaa lähtenyttä keskitystä lukuunottamatta Lahti ei kuitenkaan päässyt enää hätyyttelemään toisessa päässä, joten pisteet matkasivat Helsinkiin.

HJK: Wallén; Sorsa, Moren, Heikkilä, Sumusalo; Tainio; Mannström, Lod (77′ Perovuo); Savage, Zeneli (70′ Forssell); Pohjanpalo (70′ Alho)

HJK jatkaa tappioitta sarjan piikkipaikalla. Klubin urakka jatkuu perjantaina, kun TPS saapuu vuorostaan vierailemaan Sonera Stadiumille.