HJK:lle täystyrmäys Frankfurtissa

Eintracht Frankfurt löylytti Klubia Konferenssiliigassa tennislukemin.

Ilta Frankfurtissa oli vaikea.

Eintracht Frankfurt vs HJK 6–0 (4–0)
12’ Junior Dina Ebimbe 1–0 rp
27 Robin Koch 2–0
31’ Omar Marmoush 3–0
45+3’ Tuta 4–0
55’ Ellyes Skhiri 5–0
89’ Junior Dina Ebimbe 6–0

HJK hävisi torstaina tylyin lukemin Saksassa, kun Eintracht Frankfurt löylytti Klubia Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelussa peräti 6–0. Tappio oli Klubin rumin europeleissä sitten syksyn 1984. Lohkon toisessa ottelussa PAOK nousi voittoon Aberdeenin vieraana, joten skotit jakavat lohkon viimeiset sijat Klubin kanssa.

Joona Toivio HJK TV:n haastattelussa

HJK:n avauspuolikkaan käytännössä ainoat hyvät hetket osuivat ensimmäisille minuuteille. Perparim Hetemaj kävi riistämässä pallon Frankfurt-topparilta ja pääsi laukomaan vasurillaan kohtalaisen hyvästä paikasta. Jens Grahl torjui kuitenkin ”Perpan” laukauksen, eikä äänekäs 400-päinen HJK:n kannattajakatsomo päässyt juhlimaan maalia. .

Perparim Hetemaj harmitteli menetettyä mahdollisuutta.

Sen jälkeen alkoi isäntien myllytys, joka ei päättynyt enää ennen taukovihellystä. Hieman ennen ensimmäisen kympin täyttymistä kotijoukkue sai pahasta paikasta sivuvaparin, ja Jesse Öst venytti sormenpäänsä upeasti Omar Marmoushin puskun tielle.

Sitten VAR-tuomaristo puuttui peliin. Marmoushin pusku hipaisi matkalla Jukka Raitalan käteen, ja pitkän pohdinnan jälkeen ukrainalaistuomari Viktor Kopiyevskyi tuomitsi kotijoukkueelle rankkarin, jonka Junior Dina Ebimbe laukoi varmasti maaliin.

VAR-tuomio ei ollut Klubille suotuisa.

Frankfurt kontrolloi peliä tässä vaiheessa täysin, eikä Klubilla ollut juuri mahdollisuuksia. Vähän ennen puolta tuntia Öst torjui Marmoushin vapaapotkun oikeasta alanurkasta, mutta tilannetta seuranneesta kulmapotkusta Klubi ei enää selvinnyt. Farès Chaïbi toimitti pallon etualueelle, josta toppari Robin Koch jatkoi sen jalallaan maaliin.

Lisää tuli lähes välittömästi. Aapo Halme joutui siivoamaan pallon maaliviivan lähimaastosta, mutta Frankfurtin paine jatkui. Palloa ei saatu mitenkään pois egyptiläiseltä Marmoushilta, joka pääsi laukomaan boksin sisältä kolme kertaa peräkkäin. Kaksi ensimmäistä blokattiin, mutta kolmas oli liikaa: Marmoush tyylitteli pelivälineen ulkosyrjällään ohi Östin.

Avauspuolikkaan loppuhetkillä Klubi sai kulmapotkun, josta joukkue loikin ihan hyvän paineen Frankfurtin boksiin, mutta tilanne päättyi lopulta Matti Peltolan keltaiseen korttiin. Sen sijaan isännät rankaisivat Klubia ja toistamiseen kulmapotkusta, kun brassitoppari Tuta puski voimalla Chaïbin keskityksen verkon perukoille.

Klubi haki toiselle jaksolle ryhtiliikettä tekemällä tauolla triplavaihdon. Georgios Kanellopoulos, Santeri Hostikka ja Niko Hämäläinen korvasivat Joona Toivion, Perparim Hetemaj’n ja Jukka Raitalan. Peli jatkui kuitenkin samoissa tunnelmissa kuin ennen taukovihellystä, ja Ansgar Knauff latasi pallon ylärimaan jo parin minuutin jälkeen.

Jos lopullista niittiä ei ollut vielä aikaisemmin tullut, niin se nähtiin viimeistään 55. minuutilla. Frankfurt-hyökkäys suorastaan jyräsi Klubin puolustuslinjan yli, ja Ellyes Skhiri pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Pyry Soirilla oli kiireinen ilta yhdessä muun HJK-puolustuksen kanssa.

Tämän jälkeen HJK sai pallollista peliään toimimaan paremmin, ja toisaalta isäntienkin suurin hyökkäysinto vaikutti laantuneen. Topi Keskinen pääsi yrittämään maalintekoa pariinkin otteeseen, mutta Grahl torjui hyvin ”Kotkien” maalilla.

Matti Peltola oli tappiosta huolimatta Klubin – ja koko kentän – ehdotonta eliittiä.

Europelidebyyttinsä tehnyt Grahl oli lahjoittaa yhden maalin Klubille, kun 35-vuotias veskari yritti ottaa pallon rinnallaan haltuun oman boksinsa ulkopuolella mutta menetti sen Bojan Radulovicille. Keskiselle oli aueta mahdollisuus laukoa kohti tyhjää maalia, mutta kosketus karkasi liiaksi sivulle, ja tilanne kuivui kasaan.

Ottelun viimeinen vartti oli jossain määrin pelailua, kun molemmat vaikuttivat enemmän tai vähemmän odottavan päätösvihellystä. Frankfurt kävi kuitenkin iskemässä taululle vielä tennislukemat, kun vaihtopelaaja Timothy Chandler tarjoili avopaikan Ebimbelle, joka ei erehtynyt.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Joona Toivio (46’ Georgios Kanellopoulos), Miro Tenho, Jukka Raitala (46’ Niko Hämäläinen) – Pyry Soiri, Matti Peltola, Lucas Lingman (77’ Kevin Kouassivi-Benissan), Jukka Raitala – Perparim Hetemaj (46’ Santeri Hostikka), Bojan Radulovic, Topi Keskinen (77’ Atom)