HJK:lle unelma-alku kauteen

KuPS ja HJK iskivät yhteen viileässä mutta aurinkoisessa Kuopiossa Veikkausliigan kauden 2010 avausottelussa. HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli rakentanut HJK:n taktiikan vahvan keskikentän varaan.
Maalissa aloitti Ville Wallén, puolustuksessa Pyry Kärkkäinen ja Juhani Ojala toppari parina ja laidoilla Tuomas Kansikas ja Rafinha. Viiden miehen keskikenttä koostui kahdesta puolustavammasta keskikentästä Cheyne Fowlerista ja Medosta sekä hyökkäävämmässä roolissa Erfan Zeneli. Laidoilla aloitti tuttu kaksikko Sebastian Sorsa ja Dawda Bah. Kärjessä aloitti Juho Mäkelä.
HJK:n lataustaso oli huimasti kuopiolaisjoukkuetta vahvempi: Cheyne Fowler avasi liigakauden ottelun kuudennella minuutilla pamauttamalla 30 metristä pallon volleystä ohi KuPS-maalivahti Pöntisen.
Viisi minuuttia myöhemmin HJK sai jälleen paineen KuPS-rangaistusalueen sisään. Erfan Zeneli ja Juho Mäkelä olivat HJK:laisista lähimpänä kun ruuhkatilanteesta pallo kimposi KuPS:n Juho Nykäsestä omaan maaliin.
HJK:n kolmatta saatiin odottaa vain reilu kymmenen minuuttia. Lähes identtinen tilanne KuPS-maalilla, mutta tällä kertaa Juhani Ojala siirsi hallitusti Juho Mäkelälle, jonka sijoitus vei HJK:n 3-0 -johtoon. Samoissa numeroissa ja HJK:n kontrollissa mentiin tauolle.
Toisen jakson alku ei tarjonnut maaleja, mutta muutamia väläytyksiä molemmissa päissä. HJK:n ensimmäisen jakson maalijuhla avasi molempien joukkueiden peliä, varsinkin kuin KuPS joutui avaamaan omaa peliään rohkeammaksi.
HJK jatkoi vapautunutta peliään pitkin toista jaksoa: myös HJK:n uudet hankinnat hyökkääjä Danny Hoesen ja puolustaja Peter Magnusson pääsivät ottamaan ensimmäisiä kosketuksia Veikkausliigaan. Myös HJK-lupaus Johannes Westö pääsi mukaan peliin viimeisellä vartilla.
Liigadebytantti Danny Hoesen alusti HJK:n neljännen laukomalla vasemmalla jalallaan kovan maanuoliaisen. Juho Mäkelä oli maalin edessä hereillä ja ohjasi pallon KuPS-maaliin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Medo kaunisteli HJK:n voittonumerot 90. minuutilla pelaamalla ensin lyhyen kulman Westön kanssa ja sen jälkeen laukomalla kovaa maaliedusruuhkan läpi takanurkkaan.

KuPS-HJK 0-5 (0-3)