HJK:lle Veikkausliigavieras Seinäjoen lakeuksilta

HJK:n tiivistahtinen sukkulointi eri sarjojen välillä jatkuu lauantaina Veikkausliigan merkeissä, kun Bolt Arenalle saapuu SJK Seinäjoelta.

Katso video!

HJK vs SJK
La 31.7.2021 klo 17:00
Bolt Arena

Viidentenä liigassa olevalla SJK on ainakin ottelutulosten perusteella ennen viikonlopun otteluita juuri oikealta kohdalta sarjataulukkoa. Edellään olevaa liigan kärkinelikkoa (HJK, KuPS, FC Inter ja FC Lahti) vastaan joukkue ei ole neljästä pelistään saanut pisteen pistettä. Takana olevia vastaan sen sijaan on mennyt lähes nappiin, kun yhdeksästä ottelusta on saaliina seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä.

Helpolla ei vuoden 2014 Suomen mestarin tilanne tule lauantainakaan muuttumaan. HJK ja SJK ovat kohdanneet Veikkausliigan merkeissä aiemmin 20 kertaa, Klubi on voittanut peleistä 15 ja SJK:lla voittoja vasta kaksi. Viimeksi joukkueiden kohdatessa toukokuussa Seinäjoella Klubi tosin joutui paiskimaan ylitöitä ennen kuin SJK taipui 2-0. Miro Tenhon ja Anthony Olysanyan vapauttavat osumat tulivat vasta erotuomarin antamalla lisäajalla.

– SJK on ihan hyvässä vireessä. Etenkin heidän vasen laitansa on vahvassa vireessä ja hyökkäyssuunnan erikoistilanteista he ovat luoneet eniten maalipaikkoja tässä sarjassa. Siinä on selkeästi heidän aseensa, analysoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Meidän ei tarvitse hirveästi muuttaa omaa tekemistämme, mutta hyvä suoritus pitää saada aikaan.

Vieraiden vaikeusastetta lisää myös HJK:n kotikenttä, joka on tällä kaudella ollut täynnä taikaa. Veikkausliigassa taskussa on kuudesta ottelusta täydet 18 pistettä maalierolla 15-4. Malmö FF oli itse asiassa ensimmäinen – ja ainoa – vieras, joka on kyennyt tänä vuonna haastamaan Klubin Boltilla edes tasapeliin.

SJK:lla on sarjan toiseksi suurin pelaajabudjetti. Viimeksi sille oli käyttöä menneellä viikolla kun seura tiedotti uudesta hankinnastaan Brandon Wilsonista. 24-vuotias Australian Olympiajoukkueesta viimeisten joukossa pudonnut keskikenttämies liittyy seinäjokisten rosteriin edellisenä osoitteenaan Australian liigan Perth Glory FC.

HJK:n pelaajatilanteessa on tapahtunut pieniä muutoksia.

– Janne Sakselan kohdalla pitää miettiä, onko huomenna liian aikaista vai ei. Kevin Kouassivi-Benissan palailee koronasta ja Santeri Väänänen on saanut alkaa harjoitella. Jobinpostina Malmö-pelistä tuli Atom Tanaka, joka on sivussa loppukauden, kertoo Koskela.

Tim Sparv kuntouttaa vielä polveaan, mutta lienee käytettävissä parin viikon sisällä.

HJK:n Malmöä vastaan virkeästi pelannut arsenaali lähtee lauantaina hakemaan jatkoa hyville peliesityksilleen. Jatkopaikka Mestarien liigan karsinnassa oli lähellä, mutta jäi taistelusta huolimatta saamatta. SJK-ottelun jälkeen edessä onkin uusi seikkailu, joka alkaa pitkällä reissulla Bakuun Azerbaidjanin mestarin Neftçi PFK:n vieraaksi. Eurooppa-liigan karsinnan ensimmäinen osaottelu on ohjelmassa jo tulevana tiistaina, toinen osa pelataan Boltilla torstaina 12.8.

HJK vs SJK Bolt Arenalla lauantaina 31.72021. klo 17:00. Ruudun Onside studiolla varustettu lähetys alkaa kello 16:15.