HJK:lta vahva suoritus BATE:a vastaan – ”Voittoonkin oli mahdollisuudet”

Ottelun avausjakso edettiin Belekissä maalittomana, mutta HJK:n hallinnassa. Koko joukkueena huomattavasti tiivimmin sekä puolustanut että hyökkännyt HJK pääsi pariin hyvään paikkaan, mutta ei vielä onnistunut.
  • Esitys oli tänään vihdoinkin sitä tuttua HJK:ta. Olimme ennen ottelua päättäneet mitä lähdimme hakemaan. Ajatuksissa oli ensisijaisena tuloksen sijaan ehjä pelisuoritus, kertoo HJK:n hyökkääjä Berat Sadik.
Sadik laukoi HJK:n johtomaalin pilkulta kun peliä oli takana 60 minuuttia. Pilkulle päädyttiin kun BATE-puolustaja repi puolittaiseen läpiajoon päässeen Sadikin.
  • Se oli ihan selvä tilanne. Siinä oli jo aikaisemmin ollut pari samankaltaista tilannetta, mutta nyt tuomari näki ja vihelsi.
Maalin jälkeen voimasuhteet tasoittuivat ja HJK:n ote hieman katosi, kun molemmat joukkueet tekivät useita vaihtoja.
  1. minuutilla BATE pääsi iskemään tasoituksen sekavasta tilanteesta. HJK:n Rasmus Schüller oli loukkaantumisen takia sivurajalla hoidettavana ja HJK pyysi vaihtoa. Tuomari oli jo antanut vaihdolle luvan kun BATE heitti pallon peliin ja sai aikaiseksi hässäkän HJK:n maalille, josta syntyi myös maali.
– Siinä oli epätietoisuutta ja epäonnea matkassa, Sadik kertoo.

HJK:lla oli kuitenkin avaimet myös toiseen maaliin ottelussa. Rasmus Schüller pääsi ennen vaihtoaan hyvään laukaisupaikkaan kulman jälkitilanteesta, mutta tälläsi vain hieman ohi. Myös Sadikilla oli paikka toiseen maaliin, mutta BATE-maalivahti ehti niukasti ylänurkkaan suuntautuneen vapaapotkun tielle.

– Kyllä me olimme ottelussa parempia, vaikka vaihdot hieman sekoittivat meidän pakkaamme. Siinä mielessä peliesitys oli huomattavasti Esbjerg-ottelua parempi, vaikka emme siinäkään olleet huonoja. Tänään vain koko joukkue puolusti ja hyökkäsi vahvemmin, emmekä tehneet virheitä puolustuspäässä.