HJK:n hyvä taistelu ei riittänyt – Besiktas voitti kotonaan 2-0

Vaikka HJK koki 2-0 -tappion Besiktasille Istanbulissa tiistain Europa Leaguen karsintojen ensimmäisessä osa-ottelussa, ei HJK:n kopissa päitä painettu alas.
HJK jaksoi pelata sovitun taktiikan mukana. Puolustus piti hyvin ja kentällä nähtiin hyviä suorituksia kasoittain.
Besiktas ei päässyt helpolla, mutta onnekas avausmaali syntyi 35. minuutilla. Keskityksen jälkeen pallo ajautui takatolpalle, jonne ehti ennen HJK-toppareita Ojalaa ja Magnussonia Besiktasin Hilbert ja puski pallon maaliin. Hidastukset näyttivät, että myöskään paitsioliputus ei olisi ollut mikään vääryys.
Ensimmäisellä jaksolla ei nähty sen vaarallisempia tilanteita, vaan HJK pystyi hyvin pitämään pelin keskikentän taisteluna. Myös omia syöttykuvioita syntyi rohkealla asenteella.
Tauolle mentiin Besiktasin johtaessa 1-0.
Toisella jaksolla peli jatkui samanlaisena. HJK ei taipunut ja nyt myös Besiktasille alkoi syntyä entistä enemmän virheitä.
66. minuutilla aktiivisesti Besiktasin hyökkäyksiä rakennellut Ricardo Quaresma taiteli komean yksilösuorituksen päätteeksi kotijoukkueen toisen osuman. Besiktas-laitalinkki otti pari nopeaa kosketusta ilmassa HJK:n rangaistusalueen rajalla ja laukoi sen jälkeen tarkasti vasempaan kulmaan.
Vaikka HJK oli kahden maalin tappioasemassa, löytyi siltä vielä energiaa hakea asenteella kavennusosumaa. Lähimmäksi pääsivät Dawda Bah, joka sai pallon Fowlerilta puolittaiseen läpiajoon. Laukaus kuitenkin epäonnistui. Vielä viimeisellä minuutilla HJK:lle annettiin hyvä paikka kavennukseen, kun Jarno Parikka pääsi yksin läpi. Hyökkääjän laukaus jäi Besiktas-maalivahdin ulottuviin.
Loppuvihellys päätti ottelun 2-0 -numeroihin. HJK:n kannalta se on ihan hyvä tulos, sillä monet uskoivat Besiktasin vieläkin suurempaan voittoon. Lopullista ratkaisua ottelupariin saadaan odotella reilun viikon verran, kun ensi torstaina Besiktas astelee HJK:n vieraaksi Sonera Stadiumille.

Besiktas-HJK 2-0 (1-0)