HJK:n ja Hamatan yhteistyö jatkuu

Niklas Virtanen: ”Huippu-urheilijan arjessa mennään monesti aika nollasta sataan.”

Anthony Olusanya nautiskeli Herbalifen proteiinipatukkaa Seinäjoelta haetun voiton jälkeen.

Helsinkiläinen Hamata Oy on varustanut Klubin miesten edustusjoukkueen lisäravinteilla viime kaudesta lähtien, ja yhteistyö jatkuu myös kuluvalla kaudella.

– Meillä on käytössämme paljon erilaisia Hamatan toimittamia tuotteita. Yleisimpinä näistä ovat urheilua tukevat tuotteet eli energiajuomat, “Pre-Workoutit”, erilaiset proteiinit sekä palautusjuomat. Näitä tiputellaan sopiviin väleihin koko treenipäivän mittaan. Lisäravinteita käytetään myös matsien aikana, HJK:n fysioterapian ja fyysisen valmennuksen koordinaattori Niklas Virtanen kertoo.

– Ennen harjoituksia käytetään kaikkia siihen valmistavia tuotteita, treenin aikana puolestaan sellaisia, jotka nesteyttävät tai ylläpitävät energiatasapainoa. Harjoituksien jälkeen nautitaan “korjaavia” tuotteita, kuten lihaskasvua ja palautumista tukevia.

Ottelupäivinä lisäravinteiden käyttö eroaa melko paljon verrattuna harjoituspäiviin. Pelaajilla on hyvin vapaat kädet valita, mitä valmisteita kunkin pelipäivään kuuluu.

– Jos pelaajan elimistö reagoi millään tavalla häiritsevästi johonkin tiettyyn tuotteeseen, niin sehän on katastrofi. Pitää olla tarkka, että matsipäivinä pelaajat käyttävät vain sellaisia tuotteita, jotka kokevat itselleen hyväksi. Treenipäivinä taas suositellaan enemmän erilaisia juttuja. Samat vaihtoehdot ovat tietysti tarjolla joka päivä, oli ottelua tai ei.

Kuinka olennaisia lisäravinteet urheilijan arjessa ovat?

– Huippu-urheilijan arjessa mennään monesti aika nollasta sataan. Tulee sellaisia päiviä, kun ollaan oikeasti energiavajeessa ja lisäravinteista saadaan tarvittavaa buustia, jotta jaksetaan treenata, pelata ja kehittyä.

Hamatan toimittamat Herbalife-tuotteet ovat vahvasti esillä HJK:n päivittäisessä arjessa. Niklas Virtanen kertoo, että useiden valmisteiden saaminen on välttämätöntä.

– Proteiinit salitreeniä varten, proteiinit kestävyyssuorituksia varten. Sitten energiajuomat, Pre-Workout-juomat ja kaikki treeniin valmistavat. Niistä se ydin koostuu. Välipala- ja proteiinipatukkojen merkitys korostuu etenkin matkustaessa.

– Myös maun puolesta Herbalife-valmisteet ovat olleet todella hyviä. Näkee, että siihen panostetaan. Ei ole teollista makua, Virtanen kehuu.

Hamata Oy on Kristiina ja Veli-Matti Talan omistama perheyhtiö, joka toimii Herbalife-tuotteiden jälleenmyyjänä.

– Olemme onnellisia voidessamme auttaa HJK:n miesten edustusjoukkueen pelaajia löytämään itsestään parhaan mahdollisen version urheilijana. Urheilijan ravitsemus on usein herkkää tasapainoilua lajin fyysisten vaatimusten, aikataulupaineiden ja jokaisen henkilökohtaisten tarpeiden välillä, kertoo Kristiina Tala.

– Niklas ei turhaan mainitse urheilijan kokemaa energiavajetta tilanteessa, jossa pitää löytyä keinot treenaamiseen ja kehittymiseen. Tämän osalta haluaisimme korostaa nesteytyksen merkitystä urheilijalle. Ihmisen kehosta 60-70 prosenttia on nestettä. Mikäli nesteytykseen ei kiinnitetä riittävästi huomiota, seuraamukset voivat olla vakavia. Jo kahden prosentin nestehukka vaikuttaa ihmisen suorituskykyyn ja unenlaatuun, korostaa Veli-Matti.

Osoitteesta www.hamata.fi saat koodilla HJK2022 10% alennuksen kaikista tuotteista, kun ostot ovat yli 50 euroa.