HJK:n kausi päättyi tappioon Kreikassa

Bojan Radulovicille lohkovaiheen kolmas maali, Perparim Hetemaj osui uransa viimeisessä ottelussa.

PAOK Thessaloniki vs HJK 4–2 (1–1)
6’ Bojan Radulovic 0–1
37’ Magomed Ozdoev 1–1
47’ Giannis Konstantelias 2–1
53’ Joona Toivio 3–1 om.
85’ Thomas Murg 4–1
90+2 Perparim Hetemaj 4–2 rp.

HJK:n kausi päättyi tappioon Kreikassa, kun PAOK kaatoi Klubin Konferenssiliigan panoksettomassa lohkovaiheen päätöskamppailussa maalein 4–2. HJK:n maaleista vastasivat Bojan Radulovic, jolle maali oli jo kolmas lohkovaiheessa, sekä Perparim Hetemaj, joka laukoi Klubin kavennuksen rangaistuspisteeltä uransa viimeisillä sekunneilla.

HJK:n puolustuslinja koki muutamia takaiskuja ennen ottelua. Matti Peltola jäi varotoimenpiteenä kokoonpanon ulkopuolelle, ja samasta syystä Aapo Halme istui koko ottelun penkillä. Lisäksi ottelun alla sairastellut Miro Tenho seurasi ottelun Halmeen tavoin vaihtopenkiltä, ja Jukka Raitala joutui jäämään pois reissusta henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Kiitos, kannattajat!

PAOK tuli otteluun odotetun aggressiivisesti, ja kotijoukkueella oli ensimmäisen viiden minuutin aikana parikin maalipaikkaa. Niki Mäenpää torjui jo ensimmäisellä minuutilla Giannis Konstanteliaksen laukauksen, ja Taison puski puolestaan selvästi ohi maalin.

Heti näiden jälkeen HJK hiljensi äänekkään kotiyleisön hetkeksi. Hassane Bandé löysi pystysyötöllään erinomaisen liikkeen boksiin tehneen Bojan Radulovicin, joka sai jalkansa vapaaksi ja sijoitti pallon millintarkasti oikeaan alanurkkaan.

Bojan Radulovic vei Klubin johtoon.

Maalin jälkeen HJK ei missään nimessä passivoitunut, vaan keltaisessa peliasussa pelannut vierasjoukkue pystyi hyökkäämään ja pitämään palloa. Ottelu oli ensimmäisen puolituntisen ajan oikeastaan hyvin tasainen, vaikka PAOK-toppari Ioannis Michalidis olisi tosin voinut tuoda kotijoukkueen tasoihin kulmapotkusta. Tällä kertaa tolpat olivat Klubin puolella.

Georgios Kanellopoulos sai treeneissä tärskyn kasvoihinsa ja pelasi komea maski kasvoillaan.

Avausjakson viimeinen vartti mentiin selvästi kreikkalaisten komennossa. Konstantelias pääsi yrittämään tasoitusta avopaikasta, mutta Toumba Stadiumin nurmi teki tepposet nuorukaiselle, ja laukaus karkasi noin kahdeksasta metristä lähes saman verran yli.

Pyry Soiri.

Seuraavasta tilanteesta verkko heilahti. Soualiho Meïté rynnisti väkisin eteenpäin vasemmalla laidalla, josta pallo pelattiin takaviistoon boksin rajalle. Keskikenttäpelaaja Magomed Ozdoev pääsi tälläämään vastapalloon sydämensä kyllyydestä, eikä Mäenpää voinut tuliselle laukaukselle mitään.

PAOK sai maalistaan lisää virtaa, ja Klubi joutui jakson viimeisiksi minuuteiksi puolustuskannalle. Yksi tilanne oli kuitenkin muuttaa kaiken, kun Klubi onnistui riistämään pallon ylhäällä kulmapotkunsa jälkeen, ja Radulovic petasi loistavan maalipaikan Topi Keskiselle. Mikkelin pikajuna joutui laukomaan heikommalla jalallaan, ja laukaus karkasi hieman yli.

Topi Keskinen ei onnistunut maalinteossa.

Kotijoukkue aloitti toisen jakson ryminällä. Jo toisella minuutilla HJK puolusti löysästi omalla rangaistusalueellaan, ja Konstantelias rokotti välittömästi. Vain viitisen minuuttia myöhemmin PAOKin kulmapotku aiheutti kaaosta Klubin maalinedustalla, ja pallo kimposi lopulta omista puolustajista kohti maalia ja lipui inhottavan hitaasti juuri ja juuri yli maaliviivan.

Kahden maalin johto ei vaikuttanut riittävän kreikkalaisille, ja ”Kotkat” vyöyrittivät hyökkäyksiään kohti Klubin puolustusaluetta. Mäenpää oli kuitenkin mies paikallaan, kun 38-vuotias konkari kirjautti tilastoihinsa neljä torjuntaa noin kymmeneen minuuttiin.

Santeri Hostikka ja Lucas Lingman.

PAOKin hyökkäysten lomassa oli Klubillakin omat hetkensä. Vajaan tunnin kohdalla Keskinen pelasi nappikeskityksen vitosen viivalle, mutta täysin vapaaksi unohdettu Bandé ei onnistunut ohjaamaan palloa puolityhjään PAOK-maaliin.

Reilu 20 minuuttia ennen loppua nähtiin odotettu vaihto, kun Perparim Hetemaj’n juoksi kentälle kolmen muun pelaajan tavoin. 37-vuotias Klubin kasvatti pelasi mittavan uransa viimeisen ottelun ennen siirtymistään HJK Klubi 04:n valmennusryhmään ensi kaudeksi.

Perparim Hetemaj.

Klubin vaihtopelaajat olivat iskeä saman tien kavennuksen, kun Anthony Olusanyalle pedattiin oivallinen maalipaikka. ”Anttu” tavoitteli etuyläkulmaa, mutta vihainen laukaus heilutti sivuverkkoa ainoastaan väärältä puolelta.

Jos lopullista ratkaisua ei oltu vielä nähty, nähtiin se viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. PAOK herkutteli syötöillä Klubin boksissa, ja vaihtopelaaja Thomas Murg sijoitti pallon maaliin.

Ottelu sai kuitenkin Klubin tappiosta huolimatta tyylikkään lopetuksen, kun Marcos Antonio liukui Hetemaj’n jaloille rangaistusalueella, ja erotuomari Giorgi Kruashvili tuomitsi Klubille rankkarin. Hetemaj asteli itse ampumaan hankkimaansa rankkaria ja laukoi sen tolpan kautta ohi Dominik Kotarskin.

”Perpa” tuuletti uransa viimeistä maalia.

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Joona Toivio, Kristopher Da Graca, Niko Hämäläinen – Pyry Soiri, Lucas Lingman (80’ Aleksi Paananen), Georgios Kanellopoulos (66’ Perparim Hetemaj), Topi Keskinen (66’ Tuomas Ollila) – Santeri Hostikka (66’ Kevin Kouassivi-Benissan), Bojan Radulovic (66’ Anthony Olusanya), Hassane Bandé