HJK:n keskikentälle vahvistusta

HJK ja tanskalainen FC Midtjylland ovat tehneet vuoden kestävän lainasopimuksen keskikenttäpelaaja Kaan Kairisen siirtymisestä Klubiin. Kairinen aloittaa treenaamisen joukkueen kanssa tammikuussa.

Kaan Kairinen, 19, on aloittanut jalkapalloilun Turun nappulaliigassa. FC Interiä edustanut Kairinen pelasi ensimmäisen Veikkausliiga-ottelunsa lokakuussa 2014 vain 15-vuotiaana. Kaudella 2015 hän pelasi 26 ottelua Veikkausliigassa ja hänet palkittiin Vuoden Veikkausliigatulokkaana. Lokakuussa 2015 Kairinen pääsi The Guardianin 50 maailman lupaavimman jalkapalloilijan listalle.

Kaudesta 2016 alkaen Kairinen on ollut FC Midtjyllandin pelaaja. 2017 loppuvuoden hän pelasi lainalla Tanskan 2. divisioonan Skive IK:ssa ja loppukauden 2018 niin ikään lainalla FC Interissä.

Suomen nuorten maajoukkueita Kairinen on edustanut U15-joukkueesta lähtien. Otteluja maajoukkueissa on kertynyt jo yhteensä nelisenkymmentä. Suomen U21-joukkueessa Kaan on onnistunut maalinteossa kolmesti.

– Kaan Kairinen on erittäin potentiaalinen nuori pelaaja. Kaan on hyvä pallon kanssa ja tuo lisäarvoa hyökkäyspelaamiseemme monipuolisilla syötöillään. Kaksikkona hän on pelannut Sebastian Dahlströmin kanssa Suomen U21-maajoukkueessa jo parin vuoden ajan. Kaan on erittäin kehityskelpoinen pelaaja, jonka parhaat ajat ovat vielä tulossa, kommentoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Tosi hyvällä fiiliksellä tulen Suomen parhaaseen joukkueeseen. Odotan innolla tulevaa kautta ja varsinkin europelejä, kertoi tunnelmistaan Kaan Kairinen.

– Uskon, että tuon HJK:n keskikentälle pallollista varmuutta. Dalen kanssa olen pelannut yhdessä jo maajoukkueessa, ja kemiat ainakin natsaavat tosi hyvin yhteen. Toivottavasti pääsen esittelemään taitojani täyden fanikatsomon edessä niin koti- kuin vieraspeleissäkin.

Tervetuloa Klubiin, Kaan!