HJK:n nuorilla erinomainen mahdollisuus tehdä historiaa UEFA Youth Leaguessa keskiviikkona

Miika Nuutinen: “Toivon, että saamme kotiyleisön tuen taaksemme, kun kilpailemme tästä historiallisesta jatkopaikasta.”

HJK Youth vs Malmö FF Youth
Ke 25.10.2023 klo 19:00
UEFA Youth League – Bolt Arena

HJK Youth jatkaa pelejään UEFA Youth Leaguessa keskiviikkona, kun Malmön nuoret saapuvat vieraaksi Bolt Arenalle. Klubi lähtee otteluparin toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun erinomaisista asemista, kun joukkue selätti kolme viikkoa sitten Malmön vieraissa selvin 4–1-lukemin.

– Valtava peli tiedossa – sen aistii koko joukkueesta. Näissä europeleissä on aina omanlaisensa lataus. Meillä on vielä tuoreena mielessä upea ilta Malmössä, se oli varmasti ikimuistoinen kokemus kaikille mukana olleille, kommentoi HJK Youthin päävalmentaja Miika Nuutinen.

Otteluparin voittaja kohtaa Youth Leaguen toisella kierroksella voittajan parista Lech Poznán (Puola) – FC Nantes (Ranska). Puolassa pelattu ensimmäinen osa päättyi 1–1-tasapeliin. Häviävän osapuolen pelit Youth Leaguessa ovat puolestaan pelatut.

HJK Youth juhlii maalia Malmössä.

Ottelussa on avoinna alustavasti ainoastaan Pääkatsomo, jonne sisäänkäynti tapahtuu Pääkatsomon ravintolan kautta. Ovet aukeavat tuntia ennen ottelun alkua eli kello 18:00. Liput ennakkoon 10 € / lapset 5 €, ottelupäivänä HJK:n toimistolta ostettuna hintaan lisätään 5 € palvelumaksu.

Kaikki HJK:n kausikorttilaiset pääsevät otteluun veloituksetta. Sisäänpääsy on veloitukseton myös kaikille HJK-junioreille, jotka pääsevät sisään MyClub-sovelluksen jäsenkorttia näyttämällä. MyClub-jäsenetuun kuuluu myös yksi kaveri sisään veloituksetta!

Klubin tavoite keskiviikon otteluun on selkeä: joukkue lähtee tavoittelemaan historiallista jatkopaikkaa omien vahvuuksiensa kautta. Suomalaisjoukkue ei ole koskaan aikaisemmin kilpailun historiassa pystynyt etenemään jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta.

– Oikeastaan ainut tavoite on luonnollisesti mennä tästä jatkoon, kun olemme pelanneet itsellemme tällaiset asetelmat puoleen väliin otteluparia, toteaa Nuutinen.

HJK lähtee otteluun mukavalta kolmen maalin etumatkalta. Nuutinen kuitenkin painottaa, ettei Klubi lähde ainoastaan suojelemaan johtoasemaansa.

– Tähän asetelmaan täytyy suhtautua mentaalisesti oikein. Missään tapauksessa emme lähde peruuttelemaan, vaan pyrimme oman pelaamisemme kautta paketoimaan tämän otteluparin.

David Ezeh osui vierasottelussa.

HJK:n monipuolinen hyökkäyspelaaminen oli Malmössä myrkkyä kotijoukkueelle. Klubi iski maalinsa kulmapotkusta, rangaistuspotkusta, nopeasta vastahyökkäyksestä ja hyökkäysalueen riistosta. Lisäksi Klubi puolusti todella tiiviisti, eikä Malmöllä ollut juurikaan maalintekotilanteita alkuhetkien rankkaria lukuun ottamatta.

– Ensimmäisessä osassa hyvän tuloksemme avain oli se, että puolustimme kompaktisti blokissa ja lisäksi löysimme hyviä hetkiä prässätä korkeammalta. Saimme muutamia hyviä riistoja yläalueella ja pystyimme haavoittamaan Malmöä nopeilla etenemisillä ja tilanteenvaihdoilla. Toisaalta pystyimme myös pysymään riittävästi pallossa ja pitämään sitä pidempiä jaksoja, mikä on meille tärkeää.

– Menestystekijämme tulevat olemaan huomennakin pitkälti samat. Meidän pitää samalla olla valmiit siihen, että Malmö on tehnyt läksynsä ensimmäisestä osasta ja tulee otteluun sisuuntuneena. He ovat varmasti parantaneet niitä asioita, joihin pääsimme viimeksi iskemään, joten meidän täytyy löytää myös uusia aseita ja keinoja ottaa pelin virtaus haltuun. Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että meidän täytyy olla alaspäin todella yhtenäinen ja työteliäs joukkue, jota uskon meidän olevan, sanoo Nuutinen.

Lopuksi päävalmentaja muistuttaa, että keskiviikon ottelu on harvinaislaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan kovatasoista nuorten kansainvälistä ottelua Töölössä. Nuutinen toivookin, että mahdollisimman moni löytää tiensä katsomoon tukemaan Klubia.

– Nämä ovat tietysti aika ainutlaatuisia tapauksia. Kotieuropelejä tässä kilpailussa ei ole Suomessa edes jokaisena vuonna tarjolla. Toivon tietysti, että saamme mahdollisimman monta silmäparia Boltille ja kotiyleisön tuen taaksemme, kun kilpailemme tästä historiallisesta jatkopaikasta.

Ottelua ei striimata, koska matsi pelataan osittain samaan aikaan Mestarien liigan lohkovaiheen pelien kanssa, ja UEFA:n sääntöjen mukaan pelistä ei voi näin ollen tehdä suoraa lähetystä.

HJK:n pelaajatilanne on erinomainen, eikä loukkaantumisia tai pelikieltoja ole.

HJK:n kokoonpano UEFA Youth Leaguessa: Mitja Haapanen, Alex Ramula, Jone Tarkanmäki, Joel Tynkkynen, Mustafa Abdulmuttaleb Abdulrasoul, Viggo Blummé, William Grönblom, Jere Kari, Adam Le Goff-Conan, Alex Lietsa, Ronal Malik, Santeri Silander, Kaius Simojoki, Eemil Toivonen, Otto Hannula, Pyry Mentu, Liam Möller, Rayane Ouazine, Matias Ritari, Aaro Toivonen, Stanislav Baranov, Art Berisha, David Ezeh, Kaius Hardén, Emil Ingman, Kingsley Kwasi Kwaw, Adiche Sabwele ja Ville Vuorinen.

HJK Youth -joukkueen kokoonpano.