HJK:n sisäiseen valmennuskoulutukseen rytminvaihto

Sisäisen koulutusmenetelmän ja kalenterin uudistuksen tavoitteena on koko urheilupuolen valmennusosaamisen kokonaisvaltaisempi kehittäminen sekä sisältöjen yhtenäistäminen eri sektoreiden ja pelimuotojen välillä.

– Halusimme ehjän koulutuskokonaisuuden, joka nojaa HJK:n päivitettyjen valmennuslinjauksien sisältöihin. Pelitavallisten opetussisältöjen lisäksi koulutuksissa otetaan vahvemmin kantaa esimerkiksi ohjelmoinnin suunnitteluun, valmentajan käyttäytymiseen harjoitus- ja ottelutapahtumassa sekä seuran arvojen vahvempaan esilletuomiseen, avaa urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

HJK järjestää tulevan vuoden aikana 24 erilaista sisäistä valmentajakoulutustapahtumaa, jotka nojaavat seuran pelaajapolun eri ikävaiheiden määritettyihin opetussisältöihin. Pelimuotoihin ja ikävaiheeseen sidonnaisten koulutusten tavoitteena on synnyttää erityisosaamista niihin ikävaiheisiin, missä valmentajat toimivat tällä hetkellä.

HJK tarjoaa valmentajille aiempaa enemmän oppimisen pääomaa, jonka lisäksi valmentajille järjestetään myös enemmän kenttätason tukea. Sisäiset koulutukset on suunnattu ensisijaisesti seuran kaikkien joukkueiden vastuuvalmentajille.

– HJK tarjoaa moraalisesti sekä eettisesti hyvän ympäristön toimia lasten- ja nuorten urheilun parissa. Valmentajakoulutukset toimivat myös näyteikkunana valmentajille ja seurassa on mahdollisuus edetä valmennuspolulla. Sitoutuneilla ja motivoituneille valmentajille mahdollistamme lisäksi ulkoisia valmennuskoulutuksia, jatkaa Takkula.

Lähde: HJK ry