HJK:n taival Suomen Cupissa alkoi tasapelillä

Jair avasi maalitilinsä Klubissa – Toni Koskela: ”Tapahtumarikas ottelu.”

Jair, Anthony Olusanya - HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media
Jari ja Anthony Olusanya

FC Lahti vs HJK 1-1

Kaksi harjoitusottelua kuluvalla kaudella pelannut HJK aloitti pelinsä myös Suomen Cupissa, kun Klubi matkasi lauantaina FC Lahden vieraaksi.

– Tapahtumarikas ottelu. Pelin rakenteen kannalta askeleen parempi esitys verrattuna viime lauantaihin, mutta tietysti vielä on paljon matkaa tasapainoiseen ja hyvään esitykseen, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela heti matsin jälkeen.

HJK lähti Suomen Cupin avausotteluun nimekkäällä kokoonpanolla. Avaukseen palasi myös laitapakki Luis Murillo, jota lukuun ottamatta kaikki avauksen pelaajat olivat saaneet pelituntumaa jo harjoitusotteluissa.

Ottelu lähti käyntiin Lahden kovalla rynnistyksellä ja isäntien raju prässi aiheutti painetta Hugo Kedon vartioiman maalin eteen. Kunnollista tekopaikkaa kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan.

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media
Luis Murillo

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä. HJK rakensi hyökkäyksiä totutun rauhassa, kun taas kotijoukkue Lahti iski huomattavasti nopeammin paikan tullen. Kummassakaan päässä kenttää ei kuitenkaan ollut asiaa paraatipaikoille, ja molempien maalivahdit selvisivät kohtalaisen helpolla.

Ensimmäinen nelivitonen toisti samaa kaavaa loppuun saakka, ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Klubi loi useita hyviä hyökkäyksiä lyhyiden syöttökombinaatioiden myötä, mutta viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Usein peli kulki Filip Valenčičin kautta, mutta slovenialainenkaan ei onnistunut murtamaan kotijoukkueen puolustusta.

Klubin kenties paras tekopaikka syntyi noin puolen tunnin pelin kohdalla Roope Riskille, jonka viimeistely Lucas Lingmanin antamasta vapaapotkusta karkasi päätyrajasta yli.

Lucas Lingman - HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media
Lucas Lingman

Klubi suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Kevin KouassiviBenissan korvasi Murillon puolustuslinjassa.

Vain vajaan minuutin pelin jälkeen Roope Riski oli lähellä iskeä HJK:n johtoon, mutta boksin reunalta lähtenyt tulinen veto painui hienoisesti ohi takatolpasta.

HJK jatkoi hallintaansa ja niin Riku Riski kuin Jairkin pääsivät hyviin paikkoihin, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa.

Reilun tunnin jälkeen nähtiin lisää vaihtoja, kun Markus Halsti ja David Browne tulivat Joel Unterseen ja Riku Riskin tilalle. Halsti tuli topparin paikalle, jonka myötä Daniel O’Shaughnessy siirtyi laitapakiksi.

Vain muutama minuutti HJK:n vaihtojen jälkeen Lahti iski. Jasin Assehnoun katkaisi erinomaisesti Klubin syötön ja karkasi läpiajoon, eikä jättänyt viimeistelyllään Kedolle mahdollisuuksia torjuntaan.

Klubi reagoi tappioasemaan nopeasti ja Anthony Olusanya tuli kentälle tuomaan hyökkäysvoimaa. Nuorelle hyökkääjälle tilaa teki keskikentällä uurastanut Bubacar.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media
Bubacar Djaló

Vartti ennen täyttä aikaa Klubi onnistui kirimään tasoihin. Vieraat rakensivat erinomaisen hyökkäyksen vasemmalta laidalta ja vaihdosta sisään tullut Browne onnistui syöttämään päätyrajan tuntumasta takaviistoon. Pallo tuli suoraan Jairin juoksulinjalle ja täksi kaudeksi HJK:n paitaan siirtynyt keskikentän taituri iski ensimmäisen maalinsa sinivalkoisissa.

Heti perään nähtiin HJK:n viimeinen vaihto, kun Atom korvasi Valenčičin kentällä.

Aivan ottelun loppuhetkillä tunteetkin hieman kuumenivat ja HJK:n O’Shaughnessy sekä Lahden Loorents Hertsi katselivat punaista korttia.

Enempää maaleja ei Lahdessa nähty ja näin hallitseva Suomen Cupin mestari HJK jatkoi tittelinsä puolustamista tasapelillä.

HJK Helsinki. Photo: @ HJK Media

1-0 66′ Assehnoun
1-1 75′ Jair

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo (46. Kouassivi-Benissan), O’Shaughnessy, Moren, Untersee (62. Halsti) – Jair, Bubacar (71. Olusanya), Lingman – Ro Riski, Valenčič (75. Atom), Ri Riski (62. Browne)

HJK pelaa seuraavan kerran lauantaina 13.2., kun Suomen Cupissa on vuorossa paikalliskamppailu HIFK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 13:45.