HJK:n uuden fyysisen valmentajan työrupeamalla mukava alku

Viime kuussa työt HJK:n fyysisenä valmentajana aloittanut Jari Hyttinen on löytänyt nopeasti paikkansa joukkueessa. Hänen kokemuksensa ja monipuolinen lajitaustansa tekevät hänestä arvokkaan lisän HJK:n organisaatiolle. Hyttinen on ollut tyytyväinen alkuunsa uusissa hommissa.

– On ollut tosi mukavaa. Olen tehnyt hommia nyt kuusi-seitsemän viikkoa, ja pikkuhiljaa rupeaa tuntumaan että tunnen pelaajat ja pystyn auttamaan heitä. Olemme keränneet tietoa pelaajista ja nyt pystymme luomaan heille yksilöllisiä ohjelmia. Se on varmaan se tärkein tapa jolla voin auttaa.

Tällä hetkellä Hyttinen on joukkueen mukana harjoitusleirillä Turkissa. Raskaan viikon päätteeksi alkaneella leirillä on otettu huomioon pelaajien tarve levätä.

– Meillä oli neljä peliä yhdeksässä päivässä ja siihen päälle matkustettiin Maarianhaminaan. Pitkään matkustaminen on aina rasite pelaajille myös. Ollaan otettu se huomioon ja annettu pelaajien rauhoittua ja keskittyä eilen olleeseen peliin. Olosuhteethan täällä ovat ihan loistavat, kentät ovat hienossa kunnossa.

Jo ennen jalkapallokauden aloituspotkua Hyttinen on ehtinyt osallistumaan yksiin mestaruusjuhliin voitettuaan Suomen mestaruuden jääpallossa.

– Voitin pudotuspelien pistepörssin ja voitettiin tosiaan mestaruus lopulta. Suurin ero jääpallossa ja jalkapallossa on tietenkin, että jalkapallossa pelaajat pystyvät keskittymään täyspainoisesti pelaamiseen. Tietenkin myös fyysisissä suorituksissa on eroa, kentällä liikkuminen on esimerkiksi hyvin erilaista.