HJK:ssa on todettu koronavirustartunta

Seura on ollut yhteydessä terveydenhuollon asiantuntijoihin ja saanut hyvän ohjeistuksen tilanteen hoitoon.

HJK Helsinki

HJK on saanut tietoonsa, että yksi HJK 07 Sinisen joukkueen pelaajista on saanut koronavirustartunnan. Terveydenhuollon asiantuntijoiden tekemän riskiarvioinnin perusteella keskiviikon 26.2. harjoituksiin osallistuneilla joukkuetovereilla, paikalla olleilla valmentajilla ja huoltajilla on perusteltu epäily taudille altistumisesta.

Koronavirusepidemian rajoittamiseksi ja hidastamiseksi Suomessa terveydenhuollon asiantuntijat ovat laittaneet harjoituksissa paikallaolijat karanteeniin 11.3. asti.

Olemme saaneet kaupungilta ja terveydenhuollon asiantuntijoilta ohjeistuksen ja  ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin. Pyrimme hyvällä viranomaisyhteistyöllä ja terveellä varovaisuudella minimoimaan taudin leviämisen. Tähdennämme käsien pesun ja hyvän hygienian merkitystä sekä seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistusta. 

Joukkueita on tiedotettu tilanteesta ja seuran toiminta jatkuu normaalisti sisäisen ohjeistuksen puitteissa. HJK:n joukkueet eivät maaliskuun aikana osallistu ulkomaan turnauksiin.

Koronaviruksen taudinkuvaan kuuluu kurkkukipu ja/tai kuume ja/tai yskä ja/tai nuha ja/tai hengenahdistus. Jos epäilet tartuntaa, ole yhteydessä HUS:in päivystysapuun, puh. 116117, tai Helsingin kaupungin neuvontapuhelimeen, puh. 09 310 10024. Älä hakeudu terveysasemalle ennen kuin olet ollut puhelimitse yhteydessä edellä mainittuihin numeroihin.

Lisätietoja:
Timo Muurinen
HJK ry toiminnanjohtaja
050 543 8082
[email protected]

Helsingin kaupungin ohjeistus koronaviruksen leviämisen rajoittamiseen »

Tietoa karanteenista: YLE.fi »