Inter jäi Olusanyan jalkoihin Töölössä

Klubi nappasi tyylipuhtaan voiton – Olusanya viimeisteli kauden kuudennen ja seitsemännen osumansa.

Anthony Olusanya johdatti Klubin voittoon.

HJK vs FC Inter 3–0

HJK palasi voittojen tielle, kun Inter kaatui Bolt Arenalla komein lukemin 3–0. Maalittomana päättynyt ensimmäinen jaksokin oli Klubin hallintaa, mutta vasta toisen jakson alussa alkoi kunnolla tapahtua: ensin Conor Hazard otti todellisen ”gamesaverin”, ja vain kymmeniä sekunteja myöhemmin Anthony Olusanya vei isännät johtoon.

HJK:n hyökkäyspelaaminen parantui selvästi toisella jaksolla, ja Olusanya tuplasi Klubin johdon Atomin ylärimalaukauksen jälkitilanteesta. Loppulukemat viimeisteli Bojan Radulovic rangaistuspisteeltä.

– Isot pisteet. Ensimmäinen jakso ei varsinaisesti tyydyttänyt – Inter puolusti paremmin kuin me hyökkäsimme, mutta teimme puolustamisen liian helpoksi Interille. Toisella jaksolla paransimme merkittävästi hyökkäämistämme, ja sitä kautta saimme painetta ja riittävän määrän maalipaikkoja. Toki Interilläkin oli omat hetkensä: Conor otti ison torjunnan, ja teimme vastahyökkäyksestä maalin. Asiat ovat välillä pienestä kiinni, mutta tässä vaiheessa kautta pisteet ovat tärkeitä. Saimme maalieroakin paranneltua, joten hyvä ilta loppujen lopuksi, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Katso päävalmentajien kommentit lehdistötilaisuudessa.

HJK jatkaa voiton myötä Veikkausliigan kärkipaikalla. Eroa toisena olevaan Kuopion Palloseuraan on viisi pistettä, kun Klubilla on enää kaksi ottelua jäljellä. KuPSilla on tosin yksi ottelu enemmän pelaamatta, joten kaikki on vielä auki.

HJK otti äärimmäisen tärkeät kolme pistettä.

Ensimmäinen puoliaika

Maltillisesti hyökkäyksiään rakennellut HJK otti pallonhallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä. Interin linjoista ei löytynyt suurempia rakoja, ja turkulaisjoukkue selvitti Casper Terhon antamat kulmapotkut.

HJK pyrki murtautumaan Interin boksiin sekä korkeilla että matalilla palloilla. Inter-topparit pitivät keskityspalloissa Malikin hyvin kurissa, mutta hanakasti haastaneet Pyry Soiri sekä Terho aiheuttivat harmaita hiuksia turkulaisille.

Klubin – ja ottelun – ensimmäinen hyvä maalipaikka syntyi Soirin upean yksilösuorituksen päätteeksi. Alkuviikosta Huuhkajien matkassa viilettänyt Soiri käytti Inter-puolustajia pujottelukeppeinä ja laukoi lähietäisyydeltä kohti Walter Viitalaa, joka torjui.

Inter pääsi hallitusti Klubin puolustuskolmannekselle vain harvakseltaan, mutta vierailijoiden ensimmäinen laukaus oli inhottava. Markus Arsalo latasi vasurillaan noin 20 metristä, ja HJK-puolustajista suuntaa muuttanut kuti oli lähellä tippua alakulmaan.

HJK oli äärimmäisen lähellä maalintekoa noin 25 minuutin kohdalla. Santeri Hostikka johti Klubin nopeaa vastahyökkäystä, ja laitahyökkääjä tarjoili Terholle loistavan maalipaikan pitkän juoksunsa päätteeksi. Terhon kova laukaus näytti jo painuvan maalin kattoon, mutta ylärima pelasti Interin.

Klubin seuraava potentiaalinen tilanne syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Inter onnistui purkamaan Lucas Lingmanin antaman erikoistilanteen, mutta pallo pelattiin takaisin boksiin Matti Peltolalle. HJK-kasvatti pelasi oikean jalkansa vapaaksi ja tavoitteli takaylänurkkaa, mutta laukaus kiertyi jonkin verran yli.

Inter ei päässyt ensimmäisellä puoliskolla kunnolla hätyyttelemään Conor Hazardin vartioimaa maalia. Petteri Forsell yritti yllättää pohjoisirlantilaisen kaukolaukauksella, mutta Forsellin laukaus karkasi tässä ottelussa poikkeuksellisesti tyhjänä ammottaneeseen Klubipäätyyn.

Olusanyan kauden kuudes osuma oli hallittu sijoitus.

Toinen puoliaika

HJK suoritti tauon aikana yhden vaihdon, kun Atom korvasi avausjaksolla varoitetun Santeri Väänäsen. Toinen puolikas ei ollut vanhentunut vielä viittäkään minuuttia, kun Inter oli siirtyä johtoon: pallo pelattiin noin viiteen metriin kesällä Klubin testissä käyneelle David Accamille, jonka Hazard nollasi huipputorjunnallaan.

HJK ei jäänyt ihmettelemään hetkeksikään: sinivalkoiset käynnistivät vastahyökkäyksen, ja hetken kuluttua pallo olikin Interin verkossa. Hostikka käytti jälleen tilan hyväkseen keskialueella ja levitti oikealla laidalla viilettäneelle Terholle, joka antoi loistavan poikittaissyötön etualueelle. Pallossa oli ensimmäisenä Olusanya, joka jatkoi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan etunurkkaan.

Katso Anthony Olusanyan haastattelu.

HJK joutui tekemään toisen vaihtonsa muutamaa minuuttia myöhemmin. David Browne kirmasi kentälle, ja energisesti pelannut mutta valitettavasti itseään loukannut Soiri poistui vaihtopenkin puolelle.

Klubi painoi lisää kaasua avausosumansa jälkeen, ja Inter-vahti Viitala oli täystyöllistetty maalillaan. Hostikka, Terho sekä vaihdosta sisään tullut Browne yrittivät kukin maalintekoa vuorollaan, mutta Inter kesti.

Interillä oli erinomainen sauma iskeä peli tasoihin reilun tunnin kohdalla, kun joukkue sai Miro Tenhon rikkeen seurauksena vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse asteli kukapa muukaan kuin Forsell, jonka laukaus suuntautui kuitenkin puolisen metriä yli.

Hostikka järjesteli HJK:n seuraavan huippupaikan 64. minuutilla. Laitahyökkääjä pelasi pallon maalinedustalle, ja Malik onnistui jatkamaan lähietäisyydeltä kohti maalia. Viitalalla ei ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia reagoida ghanalaisen kovaan ohjaukseen, mutta laukaus tuli maalivahdin onneksi suoraan päin.

HJK sai hyvästä – ja hieman epätavallisesta – paikasta vapaapotkun noin 20 minuuttia ennen loppua, kun Inter-pakki Rodrigo Arciero rikkoi aivan rangaistusalueen rajalla. Lingman, Hostikka ja Atom juonivat pallon takana kuvioitaan, ja lopulta japanilainen täräytti pallon ylärimaan.

Pallo kimposi rimasta korkeuksiin ja tippui Inter-maalin oikean tolpan välittömään läheisyyteen sankan pelaajamassan keskelle. Peliväline kimposi lopulta turkulaispelaajista toisella tolpalla päivystäneelle Olusanyalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille.

Inter ei vielä tästäkään lannistunut. Vasemmalta kaistalta etualueelle pallon saaneella Accamilla oli toistamiseen erinomainen maalipaikka, mutta Hazard veti jälleen pidemmän korren. Paluupallo ajautui Tommi Jyrylle, jonka hieman hätäisen oloinen laukaus ei osunut maalipuiden väliin.

Klubi teki viiden minuutin sisällä kolme vaihtoa. Ensin Bojan Radulovic tuli Malikin tilalle kärkeen, ja hetkeä myöhemmin Hostikka sekä Lingman tekivät tilaa Perparim Hetemaj’lle sekä Johannes Yli-Kokolle.

HJK kaunisteli lukemia 86. minuutilla, kun Arciero lanasi Yli-Kokon tylysti selkäpuolelta nurmen pintaan, ja ottelun erotuomari Petri Viljanen vei pallon pilkulle. Yleisö suorastaan vaati kaksi maalia tehnyttä Olusanyaa laukomaan, mutta laukojan vastuun otti Radulovic, joka sijoitti pallon vuorenvarmasti maaliin.

Olusanya ja Bojan Radulovic neuvottelivat rangaistuspotkusta.

HJK haki aktiivisesti vielä neljättä osumaa nälkäisten hyökkäyspään pelaajien johdolla. Etenkin Olusanya ja Terho näyttivät nauttivan pelistä, ja Terho pääsikin lataamaan lupaavasta paikasta, mutta Inter-puolustus blokkasi.

Inter joutui viimeisiksi minuuteiksi alivoimalle, kun Terhon etenemisen sääntöjen vastaisesti katkaissut Jussi Niska katseli ottelun toista keltaista korttiaan. Klubi sai tilannetta seuranneesta sivuvapaapotkusta vielä yhden maalipaikan, kun pallo päätyi Arttu Hoskoselle takatolpalle. Edellisessä ottelussa osunut Hoskonen ei kuitenkaan onnistunut iskemään kauden neljättä maaliaan.

Loukkaantumisen vuoksi muutaman ottelun missannut Radulovic osui yli kuukauden tauon jälkeen.

HJK vs FC Inter 3–0 (0–0)
49’ Anthony Olusanya 1–0
71’ Anthony Olusanya 2–0
86’ Bojan Radulovic 3–0 rp.

HJK:n kokoonpano: Conor Hazard – Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Matti Peltola – Pyry Soiri (52’ David Browne) – Lucas Lingman (80’ Perparim Hetemaj), Santeri Väänänen (46’ Atom), Casper Terho – Santeri Hostikka (80’ Johannes Yli-Kokko), Anthony Olusanya, Malik (75’ Bojan Radulovic)

Katso kooste ottelusta!