Inter vastaan yläloppusarjan viimeisessä kotiottelussa

HJK tavoittelee toista peräkkäistä kotivoittoa, kun turkulaiset vierailevat Töölössä sunnuntaina.

Evans Mensah - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Evans Mensah

HJK palasi edellisessä kamppailussaan voittojen tielle, kun IFK Mariehamn kaatui Töölössä lukemin 3-0. Varsinkin toinen puoliaika oli helsinkiläisiltä vakuuttava: Klubi iski kaikki kolme osumaa jälkimmäisellä puolikkaalla. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Evans Mensah sekä ensimmäisen osumansa sinivalkoisessa paidassa viimeistellyt William Parra.

IFK:n kaataminen katkaisi Klubin kolmen pelin voitottoman putken. Täysi pistepotti oli myös joukkueen ensimmäinen yläloppusarjassa.

HJK on sarjataulukossa viidennellä sijalla. Pronssisijaan on matkaa kuusi pistettä ja sen saavuttaminen voisi periaatteessa onnistua, mutta FC Hongan ja Ilveksen pitäisi jäädä nollille lopuissa otteluissaan.

Voitto tuli kreivin aikaan. Yläloppusarjaa on HJK:n osalta jäljellä kaksi ottelua, kun FC Interin lisäksi Klubi kohtaa vielä Ilveksen. Tämän jälkeen edessä on pudotuspelit viimeisestä Eurooppa liigan karsintojen paikasta.

HJK ja Inter ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Klubi kuittasi täydet pisteet huhtikuun alussa maalein 2-1, mutta Inter tasasi vielä saman kuun aikana tilit ottamalla kotivoiton lukemin 4-1.

Klubi ja Inter ovat mitelleet Veikkausliigan historian aikana 59 kertaa. Näistä HJK on voittanut 34 ja 17 kertaa on päädytty tasapeliin, kun taas turkulaiset ovat päässeet juhlimaan voittoa kahdeksasti. Maaliero on HJK:n eduksi 106-53.

Klubi on isännöinyt Interiä Veikkausliigan merkeissä 30 kertaa. 23 kertaa täysi pistepotti on pysynyt Helsingissä. Pistejakoon on päädytty neljästi ja turkulaiset ovat korjanneet kolme pistettä matkaansa kolmesti. Maaliero on Klubin eduksi 64-23. Viimeisistä 19 kotiottelustaan turkulaisia vastaan Klubi on hävinnyt vain kertaalleen.

Interin kausi on ollut kokonaisuutena erinomainen, vaikkakin ailahtelua on ollut mukana. Klubista kuluvaksi kaudeksi turkulaisten päävalmentajaksi siirtynyt José Riveiro on tehnyt loistavaa työtä sinimustien peräsimessä.

Turkulaisten sesonki alkoi tahmeasti, kun viiden ottelun jälkeen kasassa oli vain yksi voitto. Kurssi vaikutti korjaantuneen, kun joukkue kuittasi täydet pistepotit seuraavasta neljästä ottelusta. Vaikeudet kuitenkin koittivat jälleen, kun viisi seuraavaa peliä toivat jälleen vain yhden täyden pistepotin.

Inter osallistui heinäkuussa Eurooppa liigan karsintoihin, jossa se kohtasi tanskalaisen surseuran Bröndbyn. Avausosa päättyi tanskalaisten kotivoittoon numeroin 4-1, mutta Inter kuittasi jälkimmäisestä kamppailusta 2-0 -voiton. Tuloksena oli putoaminen, mutta jälkimmäinen osa oli väkevä esitys Interiltä.

Riveiron suojatit palasivat väkevästi kotimaan kentille. Runkosarjan seitsemästä viimeisestä ottelusta joukkue voitti peräti kuusi ja sementoi asemansa mestaruuskamppailun suhteen. Inter lähtikin yläloppusarjaan piikkipaikalta.

Yläloppusarja käynnistyi turkulaisten osalta voitolla, kun sinimustat kaatoivat IFK Mariehamnin. Sittemmin mestaruushaaveet kokivat pahoja kolauksia, kun Inter hävisi edelliset ottelunsa Hongalle ja Ilvekselle lukemin 0-1. KuPS voitti samalla omat ottelunsa, joten savolaiset ovat ottaneet tukevan kiinnityksen mestaruuteen. Ennen kahta viimeistä ottelua joukkueiden ero on neljä pistettä.

Interin rivit ovat muuttuneet hieman sitten edellisen Klubi-kohtaamisen. Luciano Balbi jatkoi elokuussa matkaansa uusien haasteiden pariin, kun taas espanjalainen Connor Ruane sekä HJK:n kannattajille erittäin tuttu Anthony Annan ovat liittyneet turkulaisten riveihin.

HJK vs Inter
Su 6.10.2019 klo 16:00
Telia 5G Arena

Liput: HJK.fi/liput »