Jaakko Oksanen Englantiin

Kaudella 2017 Klubi 04:n avainpelaajiin kuulunut ja Veikkausliigan debyyttinsä tehnyt Jaakko Oksanen siirtyy lontoolaiseen Brentford FC joukkueeseen. Oksasella oli voimassa oleva sopimus HJK:n kanssa, joten HJK saa kaupasta siirtokorvauksen.

Jaakko Oksasen jalkapalloura alkoi KP-75:ssa ja eteni KOPSE:n kautta Klubiin jo 12-vuotiaana. Kaudelle 2017 vuonna 2000 syntynyt Oksanen nousi Klubi 04:een, jossa pelattu loistokausi poiki nyt siirron ulkomaille. Oksanen on tehnyt pitkän uran HJK:n akatemiassa ja kuului vahvasti myös edustusjoukkueen suunnitelmiin tulevalle kaudelle.

Nyt tehty siirto on jo toinen nuoren pelaajan siirto ulkomaille tammikuun aikana ja viides vuoden sisään. CIES Football Observatoryn tilastojen mukaan HJK on yksi Euroopan parhaita kasvattajaseuroja.

Brentford FC on lontoolainen vuonna 1889 perustettu ammattilaisjoukkue, joka pelaa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa. Joukkueen on tällä hetkellä 11:nä 24 joukkueen sarjassa. Brentfordin menestyksekkäin jakso on ollut 1930-luvulla, jolloin joukkue pelasi korkeimmalla sarjatasolla, silloisessa 1. Divioonassa, ja sijoittui kolmena peräkkäisenä kautena kuuden parhaan joukkoon. FA Cupin puolivälierissä joukkue on ollut neljä kertaa, viimeksi vuonna 1989. Brentfordin taustoissa on myös suomalaisväriä, sillä B-joukkueen maalivahtivalmentajana toimii klubilegenda Jani Viander.

HJK onnittelee Brentfordia ja toivottaa Jaakolle paljon onnea ja menestystä tulevalle uralle.