Jalkapallokulttuuri ei saanut virallista liputuspäivää – liputtaa kuitenkin kannattaa

Sisäministeriön päätöksen (20.2.2017) mukaan Jalkapallokulttuuripäivää ei voida virallistaa liputuspäiväksi. Ministeriöstä kuitenkin muistutetaan että Suomessa on liputusvapaus ja jalkapallokulttuurin puolesta voi siis liputtaa aina, kun se katsotaan aiheelliseksi.

HJK toimitti vuonna 2015 sisäministeriölle ehdotuksen, jossa haettiin uutta liputuspäivää jalkapallokulttuurin nostamiseksi Suomessa. Kyseessä on maailman suosituin ja Suomen harrastetuin urheilulaji, joka kokoaa ihmisiä yhteen sukupuoleen, ihonväriin ja uskontoon katsomatta. Ideana oli saada helatorstaille virallinen jalkapallon karnevaalipäivä, jolloin perheet, ystävät ja pyyteetöntä työtä jalkapallon parissa tekevät vapaaehtoiset saadaan viettämään aikaa yhdessä ja saapumaan katsomaan otteluita omalla paikkakunnallaan.

Ehdotus otettiin yleisön piirissä hyvin vastaan ja adressiin Jalkapallonkulttuuripäivän puolesta kävi allekirjoittamassa tuhansia ihmisiä.

HJK kiittää sisäministeriötä esityksen käsittelystä sekä kaikkia adressin allekirjoittaneita ja jalkapallokulttuurin puolesta keskusteluun osallistuneita. Seura haluaa liputtaa jalkapallon puolesta jatkossakin. Tänä vuonna jo perinteeksi muodostunutta Jalkapallokulttuuripäivää vietetään ja liputetaan HJK:n 110-vuotisjuhlan kunniaksi lauantaina 13.5. Kaisaniemen pallokentällä.