Jälleen maalin voitto Liigacupissa

Anthony Olusanyan ja Topi Keskisen maalit toivat Klubille voiton vuoden ensimmäisestä Helsingin paikallisesta.

Gnistan – HJK 1–2 (1–1)
38’ Olusanya (Kouassivi-Benissan) 0–1
45+1’ Sarr 1–1
82’ Keskinen (Olusanya) 1–2

HJK jatkaa Liigacupissa puhtaalla saldolla Gnistanin taivuttua Talin täydessä hallissa lauantaina 2–1 (1–1).

– Otimme selkeästi yhden askeleen eteenpäin viime viikon IFK Mariehamn -matsista. Olimme selkeästi vaarallisempi joukkue kuin silloin ja pystyimme luomaan parempia maalintekopaikkoja sekä määrällisesti että laadullisesti, päävalmentaja Ossi Virta analysoi HJK TV:lle.

Päävalmentaja Ossi Virran reilun minuutin tiivistys matsista.

Kovalla intensiteetillä otteluun tullut Gnistan ei kaihtanut rikkeitä, ja yksi niistä pakotti HJK:n vaihtamaan jo vartin pelin jälkeen. Liam Möller sai vastustajalta kovan osuman polveensa ja joutui jättämään kentän – ilmeisesti kyse on kuitenkin onneksi vain puujalasta.

Joona Toivio kantoi kapteeninnauhaa.

HJK loi tasaisen kovalla tahdilla tilanteita avausjaksolla, mutta se kuuluisa viimeinen silaus uupui. Esimerkiksi Möllerin tilalle kentälle tullut Topi Keskinen kolautti pallon molempiin tolppiin ennen kuin Anthony Olusanya karkasi onnistuneeseen läpiajoon 38. minuutilla. ”Antun” toisen maalin tämän talven Liigacupissa pohjustivat pitkällä avauksella Joona Toivio sekä lyhyemmällä Kevin Kouassivi-Benissan.

Gnistanin tasoitusmaalin avausjakson lisäajalla viimeisteli Momodou Sarr, jonka pusku kulmapotkusta leijaili takakulmaan yli HJK-maalilla debytoineen kaksimetrisen Elmo Henrikssonin

Elmo Henriksson debytoi HJK:n edustusjoukkueessa.

Molemmat joukkueet pyrkivät horjuttamaan vastustajaa korkealla prässillä, ja tauon jälkeen Gnistan pääsi historiansa ensimmäisessä Liigacup-ottelussa huomattavasti paremmin pelin päälle – muttei erityisen vaarallisille tekopaikoille.

HJK oli lukuisien poissaolojen vuoksi liikkeellä varsin kapealla kokoonpanolla, ja monet pelaajat ovatkin tahkonneet  nyt jo kaksi täyttä ysikymppistä kesken kiivaimman treenikauden. Elämänsä ensimmäisen täyden matsin miesten peleissä kirjautti Gnistania vastaan toppari Andreas Vaher. Miska Ylitolva ja Samuel Anini Junior puolestaan nähtiin ensimmäistä kertaa HJK-paidassa viime vuoden lainapestiensä jälkeen.

Andreas Vaher pelasi vahvan pelin topparina.

Topi Keskisen oli tarkoitus pelata Gnistania vastaan huomattavasti pienemmät minuutit, mutta Möllerin loukkaantuminen päästi ahnaasti hyökänneen mikkeliläisen irti. Kuten oheisesta haastattelusta näkyy, MP-kasvatille juuri Gnistanin kaataminen tuntui olleen erityisen tärkeää.

Maalintekijät kameran edessä.

– Mikkelin kanssa voitimme aina Gnistanin. Se oli joka kerta helpot pisteet, joten ajattelin että pitää jatkaa siitä, Keskinen sanoi HJK TV:lle.

Toisen jakson 37. minuutilla Keskinen viimeistelikin Ylitolvan ja Olusanyan syötöistä voittomaalin samalla kaavalla kuin ”Anttu” maalasi avausjaksolla: vasurilla taka-alakulmaan.